KıbrısManşetToplum

Benazus, Girne’yi Atatürk ile donatmıştı

Hanri Benazus’un Atatürk fotoğraflarından oluşan eşsiz koleksiyonu, Girne sokaklarında muhteşem bir görsel şölene dönüştü

 MİNE İÇSEL

Hanri Benazus’un Atatürk fotoğraflarından oluşan eşsiz koleksiyonu, Girne sokaklarında muhteşem bir görsel şölene dönüştü.

BENAZUS’U 94 YAŞINDA KAYBETTİK
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hiç bilinmeyen ve farklı yönlerini gösteren fotoğraflar toplayan ve 20 binden fazla Atatürk fotoğrafları koleksiyonu oluşturan Türk yazar, iş insanı, koleksiyoncu Hanri Benazus, 94 yaşında yaşamını yitirdi. Yakın tarih ve Atatürkçülük konularında çok sayıda kitabı olan Benazus, Türkiye’nin en geniş Atatürk fotoğrafları koleksiyonuna sahipti. Benazus’un eşsiz koleksiyonu Girne sokaklarında da muhteşem bir görsel şölene dönüştü.
GİRNE’DE SERGİ AÇMIŞTI
Tayfalar Sokak üzerinde bulunan duvarlar, Benazus’un Atatürk koleksiyonundan fotoğraflar ile bezendi. Girnelilerin ve Girne’yi ziyaret edenlerin büyük beğenisini kazanan açık hava sergisinde, Atamızın yüzlerce fotoğrafı sergileniyor. Tayfalar Sokağı adeta Atatürk Sokağı’na çeviren muhteşem fotoğraflar, “Çağdaş Atatürk Fotoğrafları Sergisi Hanri Benazus Özel Koleksiyonu” adıyla sergileniyor.

SON NEFESİNE KADAR
Türkiye’den sonra ülkemizde de 10 Ekim’de Hanri Benazus’un katılımıyla açılan sergide Benazus; Atatürk’ün çok büyük bir lider olduğunu vurgulayarak ömrü yettiğince Atatürk’ü anlatmaya çalışarak Türklük borcunu ödemeye çalışacağını belirtmişti…

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu