KıbrısManşetSiyasetTürkiye

Bengihan: Ali Bizden’e yapılan muamele demokrasi ile bağdaşmıyor

KTAMS Başkanı Bengihan, Bizden’in Türkiye’ye girişinin milli güvenlik gerekçesiyle engellenmesi üzerine AKP zihniyetinin demokrasiden zerre kadar nasibini almadığını ifade etti.

Gıynık Sosyal Medya

KTAMS Başkanı Güven Bengihan, KKTC’nin dördüncü Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın iletişim danışmanı Ali Bizden’in Türkiye’ye girişinin milli güvenlik gerekçesiyle engellenmesi üzerine çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kamuoyuna açıklama yapan Bengihan, Türkiye’yi şu anda yöneten AKP zihniyetinin demokrasiden zerre kadar nasibini almadığını ifade etti.

Bengihan, AK Parti’nin kendi gibi düşünmeyenleri düşman gören, ötekileştiren çağdışı zihniyete sahip olduğunu dile getirerek, Türkiye’yi ve kendi alt yönetimi olarak gördüğü ülkemizi Orta Çağ karanlığına sürükleme hevesi içinde olduğuna dikkat çekti.

Böylesine bir zihniyetin er veya geç yıkılmaya mahkum olduğu ifadelerini kullanan Bengihan’ın açıklaması şu şekildedir:

“KKTC’nin dördüncü Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın iletişim danışmanı Ali Bizden’in Türkiye’ye girişinin milli güvenlik gerekçesiyle engellenmesi Türkiye’yi şu anda yöneten AKP zihniyetinin demokrasiden zerre kadar nasibini almadığının açık göstergesidir.

Kendi gibi düşünmeyenleri düşman gören, ötekileştiren bu çağdışı zihniyet, Türkiye’yi ve kendi alt yönetimi olarak gördüğü KKTC’yi ortaçağ karanlığına sürükleme hevesi içindedir. Kendi iktidarlarını sürdürme uğruna halkını bölen, kendinden farklı düşünenlere yaşam hakkı dahi tanımayan, demokrasinin temel taşı olan hukukun üstünlüğünü hiçe sayan, özgür basını susturmaya çalışan, aydınları, gazetecileri hapse atan tek adam rejimi er ya da geç yıkılmaya mahkumdur.

Temel insan haklarından biri olan seyahat özgürlüğünü hakkını engelleyen faşizm heveslilerini şiddetle kınar, demokrasi, insan hakları ve  hukukun üstünlüğü için tüm demokrasi güçleri ile güç birliği içinde mücadele edeceğimizi vurgularız.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu