KıbrısManşet

Bengihan: Çocukların canı bir şey çekmesin diye markete götürülmüyorlar

KKTC’de enflasyon oranı yüksekten uçmaya devam ediyor. Mayıs 2022’de aylık enflasyon yüzde 6.63’ü, 2022 yılı enflasyonu 43.10’u bulurken, yıllık enflasyon yüzde 98.12 ile yüzde 100’e dayandı.

CANLI AKTARIM- ELİF DÜLGER

KKTC’de enflasyon oranı yüksekten uçmaya devam ediyor. Mayıs 2022’de aylık enflasyon yüzde 6.63’ü, 2022 yılı enflasyonu 43.10’u bulurken, yıllık enflasyon yüzde 98.12 ile yüzde 100’e dayandı.

Açıklanan enflasyon sonrasında Kanal T’de katıldığı bir programda değerlendirmede bulunan Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan, yıllık yüzde 98,12 olan enflasyon sonrasında TL kullanımını eleştirdi.

Bengihan, “Sen bana TL kullan diyeceksin kusura bakmasın kimse ama bana kimse böyle güzel sözler dizerek cebime para koymuyor. İnsanlar markete girmemek için markettin önünden geçmiyor. İnsanlar artık çocuklarının canı bir şey çekmesin diye çocuklarını markete götürmüyor” sözlerine yer verdi.

Başbakan Ünal Üstel’in ekonominin dibe vurduğu açıklamasına yönelik eleştiri yapan Bengihan, Üstel’i sorunları çözüm üretmeye davet etti ve ekledi: “Sorunun çözümü sen de çözüm üretmek için o koltukta oturuyorsun. Biz de biliyoruz insanların aç olduğunu”

BRENT PETROL VE AKARYAKIT ARASINDAKİ ARTIŞ ARASINDAKİ 

Akaryakıta yapılan artışın brent petrol fiyatları ile orantılı olmasının ardından ufak bir çalışma yaptığını ifade eden Bengihan, brent petrolün son 5 aydaki artışı ile akaryakıta yapılan 5 aylık artış arasında 2 katı fark olduğunu açıkladı. Bengihan, “Ocak ayındaki brent petrol fiyatı ile 1 doların kaç TL’ye denk geldiğini bir yere yazdım ve 5 ay sonra aynı işlemi yeniden yaptım. Brent petrolle artış %40 ise akaryakıta yapılan artış %80-90civarında dağlar kadar fark var bunların arasında” ifadelerine yer verdi.

“TOPLU TAŞIMA YOK; VATANDAŞ AKARYAKIT ARTIŞINDAN DİREKT ETKİLENİYOR”

Toplu taşıma olması halinde vatandaşın akaryakıttan bu denli etkilenmeyeceğini ifade eden Bengihan, “KKTC’de arabanız yoksa büyük sıkıntı yaşarsınız. Şahsi arabasız ulaşım yapmak çok zordur. Bu nedenle herkesi araba almaya zorlayan bu sistemde çarpan etkisi ile yine vatandaş mağduriyet yaşıyor” dedi.

KTAMS, PAZARTESİ GÜNÜ MECLİS ÖNÜNDE

Akaryakıt, elektrik, temel tüketim gıdalarındaki artışı protesto etmek amacıyla 1 Nisan’da yaptığımız eylem sonrasında açıklama yapılmıştı sadece Mart ayı içindi” diye ve bu konu ile ilgili pazartesi günü Meclis önünde eylemli bir basın açıklaması olacak. Daha farklı bir eylem modeli olacağına dikkat çeken Bengihan, eylem içeriği hakkında net bilgi vermedi.

 

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu