Genel

Bengihan: Hükümet kurultayın derdinde halk zamların altında ezildi

KTAMS Genel Başkanı Güven Bengihan GIYNIK Web TV’nin programına katılarak gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

KTAMS Genel Başkanı Güven Bengihan GIYNIK Web TV’nin programına katılarak gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Pandeminin artış gösterdiği bu günlerde PCR ve antijen testlerde yaşanan sıkıntıların aslında ‘hükümetin yönetememe’ krizinden kaynaklandığını dile getiren Bengihan, asgari ücretin hala belirlenememesine de tepki göstererek, ‘Artık emekçiden yana bir hükümet seçmeliyiz” dedi.

Pandeminin son günlerde artış göstermesiyle bulaşın her geçen gün arttığına dikkat çeken Begihan Halkımızın içinde bulunduğu telaş artmıştır. Pandemi Hastanesi’nde yatak sayısı olarak hizmet vermekte sıkıntılara neden o9lmuştur. Kronik rahatsızlıkları bulunan insanlarımız ise diğer servislerden hizmet beklerken onlarda mağdur edilmektedir” diyerek sağlık çalışanlarının iş yükü altında ezildiklerine dikkat çekti.

 

“Sağlık Bakanı maalesef hemşirelerine, kamu sağlık çalışanlarının gösterdiği özveriye hak ettiği değeri vermiyor. Aksine çalışma barışını bozan kararlar alıyor” ifadelerini kullanan Bengihan, PCR ve antijenlerin tüm ülkede bulunan aşılılara ücretsiz olacağı söylenmesine rağmen ülkede bir kaos yaşandığına dikkat çekerek iki gün önce yapılan test sayısı ile dün yapılan test sayısının 10 bin fazla olduğunu kaydetti.

Laboratuvar ve eczacılarında bir şekilde karşı karşıya bırakıldığını söyleyen Bengihan, “Bu hükümet halkın PCR ve antijen testlerini bile yapamıyor, aynı hafta içinde 3 farklı karar yayınladı. Yönetim becerisi yok. Halkın beklenti ve ihtiyaçlarına cevap veremiyorlar. Sağlıkla ilgili kesinlikle ortada olan bir gerçek” diye konuştu.

Asgari ücretin hala belirlenmemesine de tepki gösteren Bengihan, “Asgari ücretli özel sektör çalışanı açlık sınırının altında inim inim inliyor ama hükümet asgari ücreti belirlemediği gibi zam üstüne zam yapması insanımızı sefalete ülkemizi de felakete götürmektedir.  Hükümette kurultay gailesi vardır tüm performansları kurultaya yönelik hazırlıklardadır. 250 Milyon TL’lik borçlanma reel sektörün desteklenmesi değil seçimlere yönelik kaynak yaratma adına borçlanmaya gidildiğini düşünüyorum.  Hükümetin yönetim beceriksizliğinden do9lasyı bu halk mağdur ediliyor. Bir yandan asgari ücretin belirsizliğinden dolayı özel ektöre çalışanları büyük mağduriyet yaşamaktadır. Bu ülkede ezilen ve sömürülen özel sektör çalışanlarıdır. Bu ülkede emekçilere hak ettiği değeri verebilecek yeni bir hükümetin gelmesi gerekmektedir. Bu hükümetten bir beklentimiz yoktu, kendine faydası yoktur ki bize olsun.  Onlar kurultayın derdine düşmüşlerdir” diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu