GenelKıbrısManşetSiyaset

Bengihan: Tenceresi boş olan insandan oy isteyenler kendini sorgulasın

Sendikal Platformun “Özel sektör çalışanlarının gasp edilen 13’üncü maaş hakkı” konusunda Başbakanlık önünde basın açıklaması yaptı.

Sendikal Platformun “Özel sektör çalışanlarının gasp edilen 13’üncü maaş hakkı” konusunda Başbakanlık önünde basın açıklaması yaptı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan KTAMS Genel Başkanı Güven Bengihan, seçimlere yönelik gaileler çekildiğini ifade ederek, “Marketlerde fiyatların gerilememesi bu otorite boşluğunun bir sebebidir. Döviz, yükseldi diye her hafta marketlerde raflardaki etiketi değiştiriyorlar” dedi.

“Başbakanlık ve Başbakanlığı bağlı birimler bu marketlerdeki denetimleri hangi birim yapıyor hangilerine ceza kesildi bize açıklama yapılmalı” ifadelerine yer veren Bengihan, “Bazı haramiler halkın cebindeki iki kuruşu bile alıyorsa bunun adı resmi hırsızlıktır ve birileri buna sessiz kalanlarda suç ortağıdır” dedi.

“SINAV SONUÇLARI 23 OCAK’TA BELLİ OLACAK”

Ülkenin her geçen gün zamlarla pahalanmasından dolayı gaile çektiklerini, özel sektörde çalışanların zor durumuna dikkat çeken Bengihan, bir asgari ücretin oy çokluğuyla karar alınmasına rağmen işverenin yein asgari ücreti ödeyememe itirazlarına yönelik, “Eğer bu zihniyette olacaksanız, emekçileri böyle sömürecekseniz, havuzlu villalardan lüks arabalardan geri adım atmayıp batacaksanız batın bu zihniyeti koruyanlarla birlikte batın” şeklinde konuşan Bengihan, bu sürecin bir sınav olduğuna dikkat çekerek, halkı anlayabilenlerin, ve sorunlara çözüm üretebilenlerini sınavının  23 Ocak günü neticeleneceğini, halkın gereğini yapacağını belirtti.

“TENCERENİN BOŞ KALMASINI İŞVEREN DESTEKLİYOR”

Bengihan, “Ülke güllük gülistanlık olduğunda herkes hükümetçilik yapabilir. Şu an halk seçimden ziyade geçim derdindedir. Evdeki tencere boş kaynıyorsa sizin o insanlardan önce oy isteme gibi bir beklentiniz varsa önce kendinizi sorgulayın evde mutfakta tencere kaynamazsa, boş tencere hükümet götürür boş kalmasına yönelik de işverenler ısrar ediyor” diye konuştu.

 

KTOÖS Başkanı Ozan Elmalı ise,  “13’üncü maaş lütufmuş gibi sunulmaktadır. Tüm çalışanlarının emeğinin karşılığını alması için harekete geçin. Sermayenin değil halkın tarafında yerinizi alın. Toplumun refahı ve ülkenin gelişmesi çalışanların hakkının ödenmesi ile olacaktır” ifadelerine yer verdi”

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu