KıbrısManşet

Berova: İstifa, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonrasının konusu

“Ulusal Birlik Partisi içerisinde de tabi ki bu istifayı değerlendireceğiz” diyen Özdemir Berova, “Ben şahsi olarak Sayın Özgürgün’ün bu şekilde istifa etmesine üzüldüm" şeklinde yorum yaptı

GIYNIK ÖZEL

UBP Milletvekili Hüseyin Özgürgün’ün Milletvekilliği görevinden istifasını değerlendiren UBP Milletvekili Özdemir Berova, “Eski Genel Başkanımız Hüseyin Özgürgün’ün milletvekilliği görevinden istifa haberini dün akşam öğrendim. Girne bölgesindeki örgütlerimizle Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik kapsamlı bir toplantı yaptığımız sırada geldi bu haber” dedi. “Bu istifayı yetkili kurullarımızda da kendi aramızda da henüz geniş şekilde değerlendirme fırsatı bulamadık. Bu istifanın bir prosedür süreci olacak. Daha önce de geçtiğimiz dönemde milletvekilliğinden bir istifa söz konusu oldu bununla ilgili süreci yaşadığımız için biliyoruz” diyen Berova, “Öncelikle Meclis Divanı’nda bu istifa görüşülecek, ardından da Meclis Genel Kurulu’nun onayına sunulacak istifa” diyerek, Bugün Meclis Genel Kurulu’nun son günü olduğu için Hüseyin Özgürgün’ün istifasının Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra değerlendirileceğini ifade etti.

“KEŞKE HALKIN KARARIYLA GÖREVDEN AYRILSAYDI”

“Ulusal Birlik Partisi içerisinde de tabi ki bu istifayı değerlendireceğiz” diyen Özdemir Berova, “Ben şahsi olarak Sayın Özgürgün’ün bu şekilde istifa etmesine üzüldüm açıkçası. İstifa tek taraflı bir hadise olduğu için tabi ki saygı da duyuyoruz bu karara” diyerek, “Bu istifa milletvekilliği görevinden bir istifa olduğu için, halkın kararıyla göreve gelen bir kişinin, yine halkın kararıyla görevden gitmesinin daha doğru olacağı görüşündeyim” şeklinde konuştu.

“CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNDEN SONRA 1 DEĞİL 2 KOLTUK BOŞ KALACAK”

“Çok yeni bir hadise olduğu için bu konuda daha fazla yorum yapmakta istemiyorum” diyen Berova, “Zaten eğer, Ersin Tatar Cumhurbaşkanı seçilirse, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından 1 değil 2 milletvekili için ara seçim yapılacak” yorumunda bulundu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu