KıbrısManşetToplum

Besim: “Trafikle ilgili yasalar uygulanmıyor”

Konuşmaların arından Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti ile Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Ulusal Sürücü Belgelerinin/Sürüş Ehliyetlerinin Karşılıklı Olarak Tanınması ve Değişimi Anlaşmasında Değişiklik Yapılmasına Dair Anlaşmaya İlişkin (Onay) Yasa Tasarısı’nın üçüncü görüşmesini yaptı.

Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesinin Tasarıya ilişkin Raporu komite başkanı Yasemin Öztürk’ün komite raporunu okumasının ardından CTP Milletvekili Filiz Besim tasarı üzerine bir konuşma yaptı.

Trafiğin bir halk sağlığı sorunu olduğunu dile getiren Besim, bu yıl 39 kişinin hayatını kaybettiği trafikle ilgili yapılan yasaların uygulanmadığını söyledi. Besim, trafikte giden canlarda ailelerin canının yandığını fakat yol güvenliği ve yasalarla ilgili hiçbir hareket yapılmadığını kaydetti.

Uyuşturucu tespitlerine başlanması için bir cihazın bile alınmadığını dile getiren Besim, cezaların artırılmaması ve trafikte caydırıcı önlemler alınmaması halinde üzülmeye devam edileceğini kaydetti.

Yasalarla ilgili tüzüklerin yapılmadığını söyleyen Besim, öncelikle bu konuların çözülmesi gerektiğini belirtti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu