KıbrısManşetSporToplum

Beyaz Gölge

Yıllar geçti. Tarihin yaprakları 30 Eylül 2017’yi gösterirken 9 oyla (ki köyü Gönyeli ona oy vermedi) KKTC Basketbol Federasyonu Başkanı olarak kayıtlara geçti

Ahmet Sütcü (Sütçü değil); 1969’lu. Bir üst devremiz. Gazi Üniversitesi’nde İş Yönetimi tahsili yapmış muhterem; Üzerine de yüksek lisans işlerine girişmiş. Oyna GG ve Akdeniz Garanti yanında KKTC Basketbol Millî Takımı’nın da değişmez bir buçuk numarasıydı. Oyun kurucu duble presi yedi mi bizim adam devreye girerdi. Bunun yanında basketbol tarihimizin topu en iyi içeri vuran oyuncusuydu taa Atatürk İlkokulu’ndan beri. Yıllar geçti. Tarihin yaprakları 30 Eylül 2017’yi gösterirken 9 oyla (ki köyü Gönyeli ona oy vermedi) KKTC Basketbol Federasyonu Başkanı olarak kayıtlara geçti.

Tüm camialara adalet hükmüyle ‘eşit uzaklıkta durmakla’ ünlendi esasen. Adalet, nezaket, disiplinli çalışma ve hoşgörülü tutumdan asla vazgeçmedi. Performans yönetimi açısından ara ara camiayla ters düşseler de basketbol habercileri Okan Karademir, Tahir Topaloğlu, Şükrücüğüm (Burağan) ve Tonguç Kotak’la da bilhassa iyi ilişkiler sürdürmekteydi. Ayda bir kez uçağa binmezsse bunalıma girer bizim başkan. Medya ile ortak sofra işlerine de bayılır muhterem. Sofrada en çok da sıkıntılı Transfer Yönetmeliği konuşulur ama bir türlü bitmez marazları. Yıllardır aynı mevzû maalesef itmedi bitmedi abukluk, savcılık görüşü filân.

O dönemlerde sosyal medya pazarlama sürecini de danışmanı Osman Emiroğlu eliyle çok iyi yönetti. Bu platform üzerinden diğer bir danışman Ercan Başaran’la bir ilk gerçekleştirildi. Her maçın istatistiklerini öğrenir olduk iyi ki. Dünya kadar kurs ve seminerler gerçekleştirdi. Bir de Basketbol Çalıştayı 2018 organize etti ki maalesef sonuçları hâlen öğrenemedik maalesef.

Neyse, Filmi başa saralım; Federasyon kuruluşu 1981. Kurucu başkanı Raif Örtunç Hoca iyi saatte olsun. O yıllarda bir sabah kalktık ve TRT ekranlarında Beyaz Gölge adlı dizinin fragmanını izledik. Ülke basketbolun milâdı işte o diziydi. Dizide başrolde Ken Howard; Ken Reeves adlı beyaz bir profesyonel basketbol oyuncusunu canlandırıyordu. Dizinin adı ise ilk bölümün sonunda Reeves’in oyuncularının her zaman ve her yerde arkalarında olacağını söylemesinin ardından Thorpe’un verdiği cevaptan gelir; “Beyaz bir gölge gibi”, aynen Sevgili Okan, Tahir, Şükrü ve ara ara panyalı oynayan Sevgili Tonguç gibi. Tabiî takım kaldıysa maalesef. Büyük Erkekler ve olmayan Kadınlar Ligi için bir’şeyler yapmak lâzım. Hayırlısı bakalım.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu