DünyaManşetToplum

Biden, petrol şirketlerine yönelik eleştirilerini yoğunlaştırdı

Reuters haber ajansına göre, Marathon Petroleum, Valero Energy ve Exxon Mobil CEO'larına mektup gönderen Biden, rafinerilerin karlarını artırmak için işlenen petrol miktarını azalttıklarını belirtti

ABD Başkanı Joe Biden bugün, yüksek fiyatlar nedeniyle baskıyla karşı karşıya kalan sektöre yönelik eleştirel sesini yükselterek petrol şirketlerinin piyasaya neden daha fazla benzin verilemediğini anlatmaları gerektiğini söyledi.

Reuters haber ajansına göre, Marathon Petroleum, Valero Energy ve Exxon Mobil CEO’larına mektup gönderen Biden, rafinerilerin karlarını artırmak için işlenen petrol miktarını azalttıklarını belirtti.

Biden mektubunda, “Savaş döneminde, rafinerilerin kar marjları normalin üzerinde ve bunun doğrudan Amerikan ailelerine yansıtılması kabul edilemez. Rafineri kapasitesinin yetersizliğini rafineri kar marjlarında benzeri görülmemiş artışa neden oluyor” ifadelerini kullandı.

Biden, “Rafineri kapasitesinin olmaması ve bunun sonucunda ortaya çıkan eşi görülmemiş kar marjları, (Rusya Devlet Başkanı) Vladimir Putin’in fiyat artışlarına yönelik yönetimimin tarihsel eylemlerinin etkisini sınırlıyor ve tüketicilere yönelik maliyetleri artırıyor” dedi.

İsminin açıklanmasını istemeyen bir Beyaz Saray yetkilisi Reuters’e verdiği demeçte, mektubun “Phillips 66”, “Chevron” ve “Shell”e de gönderildiğini söyledi.

Biden, son günlerde petrol şirketlerine yönelik eleştirilerini yoğunlaştırdı. Benzin fiyatları yaz seyahat sezonu öncesinde rekor seviyelere yükseldi.

Benzin fiyatlarındaki artış, tüketici fiyat enflasyonunun beklenmedik bir şekilde yükselmesine yardımcı olurken, 8 Kasım’da yapılması planlanan ara seçimler öncesinde seçmenleri kızdırdı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu