DünyaKıbrısManşet

Bilim insanları yeni bir çene kası keşfetti

İsviçre'deki Basel Üniversitesi'nden Szilvia Mezey liderliğindeki bilim insanları, yanakların arkasındaki (çene kaslarının en belirgini kabul edilen) masseter kasının şimdiye kadar bir yüzeysel ve bir de derin katmandan oluştuğunun düşünüldüğünü söyledi.

İsviçre’deki Basel Üniversitesi’nden Szilvia Mezey liderliğindeki bilim insanları, yanakların arkasındaki (çene kaslarının en belirgini kabul edilen) masseter kasının şimdiye kadar bir yüzeysel ve bir de derin katmandan oluştuğunun düşünüldüğünü söyledi.

Araştırmacılar, söz konusu kasın hareketinin en belirgin biçimde, dişler sıkıldığında yanakların arkasında hissedildiğini belirtti.

Annals of Anatomy adlı bilimsel yayında 2 Aralık’ta yayımlanan çalışma, masseter kasının yapısını ek ve daha derin olan üçüncü bir katmanı içerecek biçimde tanımlıyor.

Dr. Mezey, yaptığı açıklamada “Masseter kasının bu derin bölümü hareket ve işlev açısından diğer iki katmandan net şekilde ayırt edilebilir” dedi.

Bilim insanı, bahse konu katmanın alt çenenin sabitleşmesinde rol oynadığını ve ancak alt çeneyi kulağa doğru çekebilen masseterin bir parçası olabileceğini belirtti.

(S.A)

Diğer Haberler

Başa dön tuşu