Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
GenelKıbrısManşet

“Binayı boşaltın” çağrısı ortalığı karıştırdı!

Ercan Havalimanı'nda yolcular, uçuşlarını bekledikleri sırada yapılan “Acil durum, derhal binayı boşaltın” anonsuyla büyük panik yaşadı.

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Ercan Havalimanı’nda yolcular, uçuşlarını bekledikleri sırada yapılan “Acil durum, derhal binayı boşaltın” anonsuyla büyük panik yaşadı.

Sosyal medyada paylaşılan bir yolcu anlatımına göre, herhangi bir deprem ya da bilinen başka bir acil durum bulunmamasına rağmen yapılan anonsun ardından yolcular kısa sürede terminal binasından çıkmaya çalıştı.

Anonsun ardından yaşanan yaklaşık 5 dakikalık belirsizlik, yolcular arasında endişeye neden olurken, daha sonra ikinci bir anons yapıldı.

Bu kez yolculara, “Az önce yapılan anons deneme amaçlıydı, lütfen dikkate almayınız” denildi.

“BİRİNE BİR ŞEY OLSA HESABINI KİM VERECEK?”

Yaşananlara tepki gösteren yolcu, sosyal medya paylaşımında özellikle yaşlı, çocuk ve kalp hastası yolculara dikkat çekerek, acil durum anonslarının deneme amacıyla yapılmasının yaratabileceği tehlikeye işaret etti.

Yolcu, yaşanan paniği şu sözlerle eleştirdi: “Zaten sizi dikkate almak bizim hatamız. Kalp hastası var, yaşlısı var, çocuğu var. Birine bir şey olsa hesabını kim verecek?”

Yaşanan olay, özellikle havalimanı gibi acil durum prosedürlerinin kritik olduğu bir ortamda, deneme amaçlı anonsların yolcuların paniğe kapılmasına yol açmayacak şekilde nasıl gerçekleştirildiği sorusunu gündeme getirdi.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu