KıbrısManşet

Bir haftada 9 yangın!

KKTC’de son bir haftada 3’ü ihmal ve dikkatsizlik, 3’ü kısa devre, 2’si sigara izmariti ve 1’i izinsiz ateş yangını olmak üzere 9 yangın meydana geldi.

PGM İtfaiye Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, 3’ü Lefkoşa, 3’ü Gazimağusa, 2’si Girne ve 1’i Güzelyurt’ta meydana gelen yangınlar sonucu 31 bin 700 TL’lik zarar oluştu.

Yangınların muhtemel sebepleri, faal durumda ocak üzerinde tencerede unutulan yemek yağı, yol kenarından araziler içerisine söndürülmeden atılan sigara izmaritleri, izinsiz ateş yakmak, ihmal ve dikkatsizlik, çöp bidonu içerisine söndürülmeden atılan sigara izmariti, balıkçı barınağı içerisinde bulunan balıkçı teknesinin radarında ve motorlu araçlarda meydana gelen kısa devreler olarak yer alıyor.

Hafta içerisinde meydana gelen 6 hususi servis olayları ise trafik kazası sonucu yangın riskini önlemek amaçlı araçların akü başlıklarının sökülmesi, kuyuya düşen köpeğin kurtarılması, rüzgarın etkisi ile kırılıp yol içerisine devrilen ağaç dallarının temizlenmesi ve hayatını kaybeden şahısların adli soruşturma maksatlı Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi morguna sevkinin sağlanması olarak açıklandı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu