FutbolKıbrısManşetSporTürkiye

Bir maçtan ötesi ve Kıbrıslı Türklerin dünyaya mesajı

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi B Grubu 4. maçında Kıbrıs Rum Kesimi ekibi AEK Larnaca’yı deplasmanda yenerek gruptan çıkmayı garantiledi.

FENERBAHÇE, GÜNEY’DE GRUPTAN ÇIKMAYI GARANTİLEDİ: Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi B Grubu 4. maçında Kıbrıs Rum Kesimi ekibi AEK Larnaca’yı deplasmanda yenerek gruptan çıkmayı garantiledi. Sarı lacivertliler 16. dakikada Pedro ve 80. dakikada Michy Batshuayi’nin penaltıdan attığı gollerle rakibi 2-1 mağlup etti. AEK Larnaca’nın tek golünü 52. dakikada Trichkovsk penaltıdan kaydetti. Fenerbahçe’de 86. dakikada Valencia penaltı vuruşunu gole çeviremedi. Larnaca’da 84. dakikada Angel García kırmızı kart gördü. Fenerbahçe bu sonuçla puanını 10 yaparak gruptan çıkmayı garantiledi. AEK Larnaca ise 3 puanda kaldı.

 

650’DEN FAZLA KIBRISLI TÜRK MAÇTAYDI: KKTC Fenerbahçeliler Derneği ve KKTC Fenerbahçeli İş İnsanları Derneği organizasyonu ile 650 civarında Kıbrıslı Türk, karşılaşmayı takip ederken birçok vatandaşımız da kişisel çabalarla AEK tribünlerinde maçı izledi. Öte yandan Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği adına ülkemiz spor yazarlarına akreditasyon verilmemesi üzerine bazı spor yazarlarımız da AEK kulübüyle yapılan kişisel çabalar sayesinde basın tribününde yer almayı başardı.

 

HEM RUMLARA HEM DÜNYAYA BARIŞ MESAJI: Kıbrıslı Türk Fenerbahçeli taraftarlar Güney Kıbrıs’ta oynanan karşılaşmada Mustafa Kemal Atatürk’ün sözünün bulunduğu “PEACE AT HOME, PEACE İN THE WORLD (YURTTA BARIŞ, DÜNYADA BARIŞ)” yazılı anlamlı pankart açarak gönüllerde taht kurdu.

 

YUNAN HEGEMONYASINDAKİ KÜSTAH RUMLAR: Fenerbahçe’nin bu pankartına AEK Larnaka taraftarları ise karşılık vererek acizliklerini ortaya koydu. Yunan hegemonyasından kopamayan ve statta bir iki tane sözde Kıbrıs Cumhuriyeti bayrakları yer alırken stadı Yunan bayraklarıyla dontadan AEK taraftarı Kıbrıslı Türklerin barış mesajına karşılık “Dünyada barış, bu ne ironi… Asla unutmayacağız” yazılı pankart açarak düşmanlıklarını bir kez daha ortaya koydu.

 

JESUS’TAN KIBRISLI TÜRK TARAFLARLA JEST: Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, AEK Larnaca galibiyeti sonrası sarı lacivertli futbolculardan formalarını Kıbrıslı Türk taraftarlara vermelerini istedi. Konuyla ilgili de konuşan tecrübeli teknik adam, ”Tahmin ediyorum ki, buraya gelen seyircilerimiz Türkiye’de ve İstanbul’da yaşamıyorlar. Kendi ülkelerinin dışında yaşıyorlar. Kulüplerinden onlara kalan en ufak bir hatıra bile çok önemli. Ben de bu düşünceyle oyuncularımdan formalarını vermelerini istedim.” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu