Güney KıbrısKıbrısManşetSiyasetTürkiye

Bir tarafta ilizyon diğer tarafta gerçek

Hepimiz biliyoruz ki ne Rusya Federasyonu ne de uluslararası topluma dahil hiçbir ülke mevcut koşullarda KKTC’yi asla tanımayacaktır ki bunu en iyi bugün başta Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Türkiye’yi yöneten diğer yetkililer de çok çok iyi biliyorlar

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Federasyonu’nun, KKTC’yi tanıyabileceğine dair iddialarla ilgili olarak, “Kuzey Kıbrıs konusundaki tutumumuzu sadece Rusya’ya değil, tüm uluslararası topluma anlatıyoruz” dedi.

Allah razı olsun da, peki sonuç nedir?

Sıfır sıfır elde sıfır.

Zira hepimiz biliyoruz ki ne Rusya Federasyonu ne de uluslararası topluma dahil hiçbir ülke mevcut koşullarda KKTC’yi asla tanımayacaktır ki bunu en iyi bugün başta Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Türkiye’yi yöneten diğer yetkililer de çok çok iyi biliyorlar. Konun gerçek boyutuna gelince. Malum duymuşsunuz gazetelerde okumuşsunuzdur. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu da New York’a gittiler.. Peki orada ne yapacaklar?

Bazı temaslar diyelim.

Bu temasları da Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı bürokratları aracılığı ile organize edilecek. Dolayısıyla bu toplantının yapılacağı BM Genel Kurul salonunun dışında belki koridorlarda, salon lobilerinde temas fırsatı yakalamaya çalışacak KKTC’nin yetkili makamları.

Zaten biliyorsunuz oralarda KKTC diye statülendirilen bir devlet yok.

Bu arada Kıbrıslı Türklerin de ortağı olduğu, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin üç garantöründen biri olduğu Kıbrıs Cumhuriyeti Devleti temsilcisi olarak Başkan Nikos Anastasiadis, 23 Eylül Cuma günü BMGS Guterres ile New York’ta görüşecek, aynı gün BM Genel Kurulu’na da hitap edecek.

Öncesinde  de Londra’da Kraliçe Queen Elizabeth’in cenaze törenine resmi olarak katılacak.. Peki bütün bu uluslararası organizasyonların içinde KKTC yetkili makamları ne yapacak?

Koridorlarda birkaç fotoğraf çektirip, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri bürokratlarının diplomatik ilişkileri çerçevesinde ikna edecekleri birkaç yabancı diplomat ile görüşecekler, hepsi bu kadar!

Şimdi de Rusya’nın Kuzey Kıbrıs’a direkt uçuş yapacağı iddiaları ortaya atılıyor.

Yeni heyecan vesilemiz de bu.

Birileri yazıyor , birileri oynuyor.

Ve fakat günün sonunda sıfır sıfır elde var sıfır sonucuyla karşı karşıya kalıyoruz.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu