KıbrısManşet

“Bir telefonla karantina oteli olduk”

Riverside Garden Otel Direktörü İnanç Özbirim, Covid-19 salgın sürecinde yaşanılanlardan bahsederek, şu anki en büyük eksiğin pandemi hastanesi olduğuna dikkat çekti.

“BİR TELEFONLA KARANTİNA OTELİ OLDUK”… Pandemi sürecinde karantina oteli olarak kullanılan Riverside Otel’de yaşadıkları süreçten bahseden Özbirim, karantina oteli olacaklarının son ana kadar hesapta olmadığını söyleyerek, sabah saat 06.00’da bir telefon geldiğini, Lefkoşa’daki yurtta sıkıntı yaşandığı ve kendilerine karantina oteli olarak yardımcı olup, olamayacakları sorusunun sorulduğunu anlattı.

“EN BÜYÜK EKSİĞİMİZ PANDEMİ HASTANESİ”… Özbirim, hükümetin almış olduğu kararları doğru bulduğunu ancak en büyük eksikliğin pandemi hastanesinin olduğunu kaydederek, normal hastalarla Covid-19 vakalarının aynı ortamda bulunmalarının çok riskli olduğunu ve bulaşın daha çabuk yayıldığına dikkat çekti.

Meyil Avcan

Riverside Garden Otel Direktörü İnanç Özbirim, GIYNIK gazetesine özel röportaj vererek, Covid-19 salgın sürecinde yaşanılanlar ve turizm sektöründeki son durumla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Covid-19 pandemi sürecinde İngiltere’den gelen öğrencilere de karantina oteli olarak hizmet veren Riverside’dan gidenlerin memnun ayrıldıklarına dikkat çeken Özbirim, bu yıl Riverside Plajı’nı açmayı hedeflediklerini ve pandemiye rağmen risk alarak, plajı açtıkları söyledi.

Özbirim, Ocak ayı planlarının çok güzel olduğunu ve yine aynı yoğunluğun yaşanmaya devam edeceğini düşünürken, beklenmeyen bir durumla karşılaştıklarını ve Covid-19 pandemisinin dünyayı olduğu gibi ülkeyi de kötü yönde etkilediğini belirtti.

“HERKESİN NEFES ALABİLMESİ İÇİN ÖZEL FİYATLAR BELİRLEDİK”

Özbirim, turizmin şu an çok dipte olduğunu söyleyerek, sadece turizmin değil başta özel sektör olmak üzere her sektörün pandemiden kötü etkilendiğini vurguladı.

Turizmi acilen canlandırmak gerektiğinin altını çizen Özbirim, yurtdışı turizminin bu yıl kaybettiklerini ama yerli halka yönelik çalışmaları olduğundan söz etti.

Özbirim, yerli halkın yurtdışına çıkamayacağı için burada onlara bütçelerine uygun kampanyalar hazırladıklarını belirterek, amaçlanan herkesin tatil yapabilmesi ve nefes alabilmesi olduğunu vurguladı.

Fiyatlarla ilgili bilgi veren Özbirim, “Otel odalarımıza soft her şey dahil olarak kişi başına 250 TL’lik çok özel bir fiyat çıkardık. Ayrıca, 30-40 tane de bungalovumuz var. Kendisini evinde gibi hissetmek isteyenler varsa, onlara da yatak ve kahvaltı olarak gecelik kişi başına 150 TL’lik bir ücret belirledik” dedi.

PLAJ RESTORANINDA YEMEK YİYEN, ŞEZLONG ÜCRETİ ÖDEMEYECEK

Otel Direktörü Özbirim, babası Harper Özbirim’in her zaman Riverside’ı yeşillikler arasında doğayla iç içe, insanların huzur bulabileceği, karakteristik bir ortam haline getirme hayali olduğunu, ancak tek eksiklerinin deniz olduğunu belirtti.

Özbirim, şu an Riverside Plajı’nın hem plaj hem de cafe & bar olarak hizmet verdiğini ifade ederek, ilerleyen zamanlarda buraya da bir otel projeleri olduğu müjdesini verdi.

Plajın hizmete açıldığını ve normalde plajlarda şezlong ve şemsiye kullanımı için ekstra ücret ödendiğini söyleyen Özbirim, bu yıl halkı düşünerek bir kampanya yaptıklarını ve orada yemek yiyen misafirlerden bu ücreti almayacaklarını duyurdu.

“BİR TELEFONLA KARANTİNA OTELİ OLDUK”

Pandemi sürecinde karantina oteli olarak kullanılan Riverside Otel’de yaşadıkları süreçten bahseden Özbirim, karantina oteli olacaklarının son ana kadar hesapta olmadığını söyleyerek, sabah saat 06.00’da bir telefon geldiğini, Lefkoşa’daki yurtta sıkıntı yaşandığı ve kendilerine karantina oteli olarak yardımcı olup, olamayacakları sorusunun sorulduğunu anlattı.

Özbirim, babası Harper Özbirim’in karantina oteli olmayı kabul ettiğini ve hemen odalar hazırlanarak, İngiltere’den gelen öğrencileri misafir ettiklerini aktararak, bu süreçte tatsız bir tecrübe yaşadıklarından bahsetti.

KARANTİNA OTELİNDEN ÖĞRENCİLER MUTLU AYRILDI

O dönemde Alsancak halkının tedirginlik yaşadığına dair basında haberlerin yer aldığını söyleyen Özbirim, Covid-19’un evden eve bulaşmadığını, tükürük ve temas yoluyla bulaştığını belirtti.

Özbirim, İngiltere’den gelen çocukların olayları duyunca üzüldüğünü ve kendilerini kötü hissettiklerini vurgulayarak, her şeye rağmen onları en güzel şekilde ağırladıklarını ve çıkışta herkesin memnun ayrıldığından söz etti.

Öğrenciler gittikten sonra elemanların da bir karantina süreci geçirdiğini ve odaların ilaçlandığı bilgisini veren Özbirim, bir ilaç firmasıyla anlaştıklarını ve kendilerinin gelip, elemanlara dezenfeksiyon ve hijyenle ilgili eğitimler verdiklerine değindi.

“EN BÜYÜK EKSİĞİMİZ PANDEMİ HASTANESİ”

Turizm ve Çevre Bakanlığı’nın verdiği kitapçığa göre tüm önlemleri ve sertifikaları aldıklarına belirten Özbirim, eğitimli ve bilinçli bir şekilde yollarına devam ettiklerini vurguladı.

Özbirim, hükümetin almış olduğu kararları doğru bulduğunu ancak en büyük eksikliğin pandemi hastanesinin olduğunu kaydederek, normal hastalarla Covid-19 vakalarının aynı ortamda bulunmalarının çok riskli olduğunu ve bulaşın daha çabuk yayıldığına dikkat çekti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu