GenelKıbrısManşet

“Biraz daha sabır”

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş, eylem hazırlığında olan harup üreticilerine ‘sabredin' çağrısında bulundu

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş, eylem hazırlığında olan harup üreticilerine ‘sabredin’ çağrısında bulundu

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş, İskele-Karpaz Gazetesi’nin manşetine taşıdığı harup üreticilerinin ücret belirlenmemesine karşı eylem hazırlığında olduğuna ilişkin yaptığı açıklamada; Türkiye’de ve dünyada fiyatların belirlenemediği için bu problemlerin yaşandığını önümüzdeki hafta fiyatın belirlenebileceğini söyledi.

Harup üreticilerine karşı her zaman şeffaf olduğunun altını çizen Çavuş, üreticinin eylem yapmakta özgür olduğunu ifade etti. Geçtiğimiz yıl hasat sonrası harupta ciddi bir kriz yaşandığına dikkat çeken Çavuş, “Geçen yıl çekirdek fiyatları 20 dolar bandından 2 dolar bandına düştü. Tabi ki bu durum harnup piyasasını da alt üst etti. Bununla ilgili yeniden dengeler kuruluyor” dedi.

Harup fiyatlarını Tarım Bakanlığı’nın açıklamadığının altını çizen Çavuş, “Bize bağlı bir kurum harup fiyatlarını açıklıyor. Biz sorumluktan kaçan biri değiliz. Biz pazarı bulmaya çalışıyoruz. Yurt dışından ülkemize gelip harubu almak isteyen tüccarlar oluyordu fakat bu yıl bu da biraz gecikti. Çünkü İtalya’da ve Türkiye’de daha fiyatlar oluşmadı. Bizdeki harup Türkiye üzerinden başka ülkelere gideceği için oluşmamış bir fiyat üzerinden buradan bir alım yapmaları noktasında sıkıntılar var. Biz bunları çözmeye çalışıyoruz. Biz alıcılar davet ediyoruz birkaç tanesi ile alım noktasına geldik” dedi.

“Dünyada, Türkiye’de ve ülkemizde fiyat geç açıklanabilecek noktaya gelmiş olabilir ama ürününün en iyi şekilde değerlendirilebilmesi için çabalıyoruz” diyen Çavuş, “Önümüzdeki hafta bu durum netleşecek. Biraz daha sabır. Ürünlerin en iyi fiyattan değerlendirilebilmesi için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu