DünyaGüney KıbrısKıbrısManşetSağlıkTürkiye

Biri bitmeden öbürü başlıyor

Dünya’da aşıya rağmen, tıp alanında her gün ortaya çıkan bilimsel araştırmalar ve geliştirilmeye çalışılan ilaçlara rağmen bazı ülkeler söz konusu virüsün yeni varyantları ile karşı karşıya kalarak kapanma dahil birçok kısıtlamayı yeniden gündemlerine aldılar. Dolayısıyla hal böyleyken, bizim aşı tedariki sağlandığı halde aşıdan kaçarak bu virüs ile baş edemeyeceğimizi artık birilerinin anlaması gerekiyor

Covid19’un yeni varyantı B1.1.529 veya Omicron isminde çıkmış.

Öyle anlaşılıyor ki aşıların dünya geneline adil dağıtılmamasından ötürü Covid19 virüsü yayılıyor  ve mutasyonların artmasına yol açıyor.

Aslında görüyoruz ki Covid19 her yerde aynı. Yani insanlığa  eşit davranıyor.

Bundan mütevellit ülkemizde  aşı karşıtı olanlar da dahil olmak üzere herkes, yeterince aşı bulunmasının değerini çok iyi bilsin ve aşısını yaptırsın.

Tabi eğer yaptırmamakta hala ısrarlı olanlar  varsa, o kişileri de hiç vakit kaybetmeden tespit edip bir şekilde günlük yaşamın dışında tutmamız gerekiyor.

Zira çok net ki bu inat toplum sağlığını tehlikeye atar boyutlara gelmiştir.

Kaldı ki önümüzde bir  Güney Afrika örneği var. Bugün Güney Afrika ortaya çıkan Omicron varyantından görüldüğü üzere Aşı olmayanlar hem bulaşın artmasına hem de yeni varyantların oluşmasına neden olur. Ki Afrika’da   nüfusun büyük çoğunluğu aşıya erişemiyor. Bu durumun neticesinde ise Afrika’da ölümler artıyor.

Aklın yolu, ve hekimlerin tavsiyesi doğrultusunda herkesin bir an önce aşı olmasını gerektiriyor. Hatta 5 yaş üzeri çocuklara da Biontech aşısı EMA ve FDA onayından sonra hemen Kıbrıs’ın kuzey yarısında da devreye girmesi gerekir.

Bu artık bir ihtiyaç haline gelmiştir.

Dünya’da aşıya rağmen, tıp alanında her gün ortaya çıkan bilimsel araştırmalar ve geliştirilmeye çalışılan ilaçlara rağmen bazı ülkeler söz konusu virüsün yeni varyantları ile karşı karşıya kalarak kapanma dahil birçok kısıtlamayı yeniden gündemlerine aldılar. Dolayısıyla hal böyleyken, bizim aşı tedariki sağlandığı halde aşıdan kaçarak bu virüs ile baş edemeyeceğimizi artık birilerinin anlaması gerekiyor.

Ama demokrasi var, özgürlükler var, hür irade var, şu var, bu var İster aşı olurum, ister olmam kimse de beni aşı olmaya zorlayamaz yaklaşımı toplum sağlığı için ciddi bir tehlike oluşturuyorsa, ki oluşturduğunu görebiliyoruz, o zaman da kimse kusura bakmasın konuyu bu yönden değerlendirmek hiç ama hiç doğru değil.

Madem ki aşı olmak istemiyorsun o zaman da sistem içinde yer almayacaksın.

Hangi meslek sahibi olursa olsun.

Bu nedenle aşısızlara getirilen birtakım kısıtlamalar yerinde ve doğru karar olmakla birlikte bunun etki alanının artırılarak devam etmesi gerekiyor

Diğer Haberler

Başa dön tuşu