GenelKıbrısManşetSiyasetToplum

Birileri ders alır mı?

Elbette yaşananlar unutulmaz ve elbette gereken dersler çıkarılır, lakin can yakan ocakları söndüren anlayışın üzerinden kin ve nefreti politik malzeme yapıp kullanmak çok tehlikeli bir davranıştır

Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Başkanı Benan, AKM’deki programda ibretlik bir konuşma yaptı. Benan, “Geçmişi unutmayız ama kin ve nefret ikliminin sonsuza dek sürdürülmesini de istemeyiz. Kıbrıs Türk halkı geleceğe umutla bakmak için barışın olduğu bir dünya arzuluyor” dedi… Ne güzel demiş Sayın Benan.

Dünya’nın hiçbir yerinde kin ve nefret iklimi hayat bulmadı. Hayat bulan yerlerin hali de ortada.

Kan, gözyaşı, sefalet ve acı…

Bütün bunları yaratanlar yakınları ile ihtişam içinde hayatlarını idame ettirirken, masum çocuklar, suçsuz günahsız insanlar hayatlarını kaybediyor… Barış ikliminin olmadığı kin ve nefret ikliminin canlı tutulduğu coğrafyaların huzur bulması mümkün değil… Dünya’da bunun örnekleri var. Dolayısıyla aklın yolu her zaman barışın mümkün kılınmasıdır…

Elbette yaşananlar unutulmaz ve elbette gereken dersler çıkarılır, lakin can yakan ocakları söndüren anlayışın üzerinden kin ve nefreti politik malzeme yapıp kullanmak çok tehlikeli bir davranıştır.

Dünya’da savaşların olmadığı, çocukların bu savaşlar sonucu ölmediği binlerce milyonlarca insanın hayatını kaybetmediği, insanların din, dil, ırk, mezhep ayrımına uğramadan hep birlikte huzur içinde yaşayacağı bir Dünyada yaşamayı kim istemez. Savaş gören, yaşayan bir nesiliz biz. Yakınlarımızı kaybeden, üç dört metre ötesine bomba düşen yaralanan, ölen insanlarımızı gördük savaşta. Birebir yaşadık o günleri…

Peki sonra ne oldu?

Kurtulduk mu sahiden?

Kazandık mı savaşı?

Bu soruları o lanet savaşta hayatlarını yitiren ailelere bir sorun.

Sonra da etrafınıza şöyle bir bakın.

Bu ülkede gerçek anlamda mücadele verenlerle bu mücadelenin üzerine çöreklenip bundan rant sağlayanları iyi ayırt edin.

Bize her gün milliyetçilik dersleri vermeyi kendinde hak olarak görenlerin bu ülkede sürdürdükleri lüks yaşam standartlarına bakarak değerlendirin 50 yılda geldiğimiz noktayı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu