GenelKıbrısManşet

Birimiz aç, birimiz tok olmaz

Lefkoşa’da bugünden itibaren hizmet vermeye başlayacak olan Paylaşım Bakkalı, yoksulluk yaşayan Lefkoşalılar için gıda desteği sağlayacak

LTB PAYLAŞIM VE DAYANIŞMA UYGULAMALARINA BİR YENİSİNİ DAHA EKLİYOR… Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı ülkemizde her geçen gün artmakta olan işsizlik, güvencesizlik, yoksulluk ve hatta açlıkla beraber, yerel yönetimleri de mali açıdan zor bir yılın beklediğini ancak görevde kaldıkları sürece LTB olarak sosyal adalet mücadelesinden ve sosyal destek politikalarından asla vazgeçmeyeceklerini belirtti. Bugünden itibaren Paylaşım Bakkalı’nın hizmet sunmaya başlayacağını duyuran Harmancı, geçici yoksulluk yaşayan Lefkoşalılara bir yandan temel gıda ürünleri sağlanırken, bir yandan da desten alan bireylerin sosyal hizmet uzmanı yönlendirmesiyle güçlendirilmelerinin hedeflendiğini vurguladı.

“BU ŞEHİR PAYLAŞMAYI DA DAYANIŞMAYI DA İYİ BİLİR”… “Birimiz tok, birimiz aç olmaz” diyerek çıktıkları yolda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Lefkoşalının desteği ile ilerleyeceklerini ifade eden Harmancı “Bu şehir paylaşmayı da dayanışmayı da iyi bilir. Ve Paylaşım Mutfağı bunun en somut, en güzel örneğidir” dedi. Paylaşım Bakkalı’nın başlangıç sermayesini kısmen devam etmekte olan Şiddete Karşı Yan Yana Projesi kapsamında Avrupa Birliği katkısıyla, kısmen bireysel bağışçıların desteğiyle, kısmen de LTB öz kaynaklarıyla karşılandı. Harmancı, TUTDER ve bazı marketlerle hali hazırda iş birliği konusunda çok olumlu iletişimleri olduğunu, detayların önümüzdeki günlerde netleşeceğini ifade ederken, “sürdürülebilirliği de el birliğiyle sağlayacağız” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu