KıbrısManşetSiyasetToplum

“Bizi açlığa terk edenleri unutmayacağız”

“Mayıs ayından beri hükümetin bir tiyatro başlattığını” dile getiren Serdaroğlu, tiyatronun sonlandırıldığını ve asgari ücretle geçinen emekçiler için açlık sınırının altında bir rakam belirlendiğini kaydetti

“AÇLIK SINIRI 16 BİN 400 TL OLARAK BELİRLENDİ”
Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (Hür-İş), net 15 bin 750 TL olarak belirlenen asgari ücrete itiraz etti. “Umarız ki hükümet edenler artık yüzünü çevirir de toplumuna bir bakar” diye konuşan Ahmet Serdaroğlu, “hükümet tarafından gönderilen temsilcilerin dahi asgari ücret masasında dikkate alınmadığını” savundu. “Bunun bakanlıkların ne kadar itibarsızlaştırıldığını gösterdiğini” ifade eden Serdaroğlu, “Sağlık Bakanlığı, İstatistik Kurumu, Maliye Bakanlığı dahil her yerden masaya temsilci geldiğini ve getirilen verilerin Çalışma Bakanlığı tarafından dikkate alınmadığını” kaydetti. “Açlık sınırının devlet tarafından 16 bin 400 TL’nin üzerinde bir rakam olarak belirlendiğini” dile getiren Serdaroğlu, “Çalışma Bakanı ve işveren temsilcisinin, 16 bin 400’ün üzerinde bir açlık sınırı olabileceğini ancak iki asgari ücret rakamını toplayarak, iki kişinin çalışabileceğini söylediğini” açıkladı.

“ÇALIŞMA BAKANI ANAYASA’YI YENİ Mİ OKUDU?”
“Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Taçoy’un, Anayasa ve eşitlik ilkesinden bahsettiğini ve hayat pahalılığı oranının emekliye, kamu çalışanına, örgütlü olan herkese verileceğini ancak asgari ücrete bunun üzerinden bir rakam verilemeyeceğini söylediğini” savunan Serdaroğlu, “Çalışma Bakanı Anayasa’yı yeni mi okudu? Ya da eşitlik ilkesinden yeni mi haberleri oldu?” diye sordu. Bir önceki asgari ücrette yüzde 56.76’lık hayat pahalılığı varken, asgari ücrete yüzde 41’lik artış verildiğini hatırlatan Serdaroğlu, “O zaman neredeydi sizin anayasal bilginiz?” sorusunu sordu.

“SİYASETTEN İSİMLERİNİ SİLECEĞİZ”
Vazgeçmeyeceklerini kaydeden Serdaroğlu, “tiyatrolara ortak değil gözlemci olacaklarını” dile getirdi. İtirazlarını özel sektörde asgari ücretle çalışanlar için dosyaladıklarını belirten Ahmet Serdaroğlu, “Bizi açlığa terk edenleri biz unutmayacağız, unutturmayacağız ve siyasette isimlerinin bir kere daha anılmaması için de elimizden geleni yapacağımıza söz veriyoruz” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu