GenelKıbrısManşet

BMBP Elçilik önünde sordu: “Hangi Kıbrıslı Türklerin Türkiye’ye giriş yasağı var?”

Bu Memleket Bizim Platformu TC Büyükelçiliği önünde eylem düzenleyerek basın açıklaması yaptı.

Bu Memleket Bizim Platformu, “Kıbrıslı Türk Yurttaşlarımız Aleyhinde Türkiye Cumhuriyeti’ne Giriş Yasağı Konulması” ile ilgili konu başlıklı dilekçeyi bugün saat 11:30’da Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği’ne verdi ve bir basın açıklaması yaptı.

Türkiye’ye giriş yasağı olan kişilerin listesinin açık olarak paylaşılmasını ve yasak nedenlerini sorgulayan platform elçiliğe dilekçe yazarak aynı sorulara başbakanın da cevap vermesini beklediklerini açıkladı.

“TÜRKİYE’YE ALINMAYAN ARKADAŞLARIMIZ TERÖRİST Mİ?”

Birlik adına KTAMS Başkanı Güven Bengihan tarafından yapılan açıklamada, Kıbrıslı yurtseverlerin Türkiye’ye alınmadığını ifade ederek, “Bu arkadaşlarımız terörist mi?” diye sordu.

Bengihan, “Bu ülkenin insanları havalimanında tutuklanarak gözaltına alınıyor. İki ülke arasındaki dostluk kardeşlik zedeleniyor. Biz bunun endişesini duyuyoruz” dedi.

“BAŞKA KİMLER YASAKLI”

TC Büyükelçiliği’ne verilen dilekçenin içeriğinde olan ve TC Büyükelçiliği önünde yapılan basın açıklamasında da Bengihan tarafından sorulan soruda başka hangi arkadaşlarımızın Türkiye’ye giriş yasağı var sorusu ile elçilikten bir açıklama istediklerini ve yasaklı olan kişilerin hangi gerekçe ile yasaklandığını açıklanmasını talep etti.

Yapılan basın açıklaması ise şu şekilde:

Bir süredir ülkemizden Türkiye Cumhuriyeti’ne seyahat ederken giriş yasağı olduğu gerekçesiyle geri gönderiler yurttaşlarımız olduğu malumumuzdur. İş bu müracaatı, konunun aydınlatılması ve/veya konuyla ilgili daha fazla bilgi edinmek maksadıyla tarafınıza yapılmaktadır. Ülkemizde daimi olarak ikamet etmekte olan ve herhangi bir sabıkası bulunmayan ve /veya herhangi bir şiddet suçundan bugüne kadar hiçbir şekilde mahkum edilmemiş olan ve/veya sicili temiz olan yurttaşlarımız Özay Hüseyin Kurtdere, eski Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın iletişim koordinatörü Ali Bizden, Araştırmacı-yazar Dr. Ahmet An, Basın-Sen Başkanı Ali Kişmir ve eski milletvekili ve barış akvitisti Dr. Okan Dağlı’nın, ülkemizde Lefkoşa Büyükelçiliği görevini sürdürmekte olduğumuz Türkiye Cumhuriyeti’ne girişlerine izin verilmemesine ilişkin “G-82 (Genel Güvenliğimiz Aleyhine Faaliyetler) Tahdit Kaydı/ Giriş Yasağı” olarak ifade edilen gerekçesinin içeriği ve /veya işbu giriş yasağına referans verilen ilgili TC İçişleri Bakanlığı kararının esası ve giriş yasağı bulunan başka yurttaşlarımızın olup olmadığını ve/veya varsa kimler olduğu hakkında tarafımıza bilgi verilmesini  konunun aydınlatılması adına saygıyla talep ederiz.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu