EkonomiKıbrısManşetSiyasetToplum

Boğaziçi Süt Toplama Merkezi açıldı

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, Kıbrıs Türk Süt Endüstrisi Kurumu ile Avrupa Birliği projesi olan ‘SÜTEK Boğaziçi Süt Toplama Merkezi’ açıldı

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, Kıbrıs Türk Süt Endüstrisi Kurumu ile Avrupa Birliği projesi olan ‘SÜTEK Boğaziçi Süt Toplama Merkezi’ açıldı.

ÜSTEL: 12 YILDIR ATIL DURUMDAYDI
Başbakan Ünal Üstel, 12 yıldır hizmete giremeyen bir merkezi hizmete kazandırdıklarını belirtti. Üstel, yarım kalan bir proje olan merkezin bölge üreticisi için hayata geçirilmesinin önemine dikkat çekti. Küçükbaş üretime destek verecek merkezin süt üretimine önemli katkısı olacağını ifade eden Üstel, bölgeyi hem elektrik altyapısı, hem de üretime verilecek destekle güçlendirmeye devam edeceklerini vurguladı.

ÇAVUŞ: ÜRETİME DESTEK VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş, üretime destek vermeye her zaman devam edeceklerini ifade ederek, büyükbaşta yakalanan başarının küçükbaşta da yakalanacağına inanç belirtti. Üretime ve üreticiye verilen desteğin hükümetleri zamanında arttığına işaret eden ve desteklerle ilgili bilgi veren Çavuş, bu merkezle 20 milyon litre küçükbaş sütü toplamayı hedeflediklerini söyledi.

HAMZAOĞULLARI: İSKELE VE KARPAZ GÜÇLENDİRİLMELİ
CTP İskele Milletvekili Biray Hamzaoğulları, 12 yıl önce tamamlanan merkezin hizmete girmesinin küçükbaş hayvancılık açısından önemli olduğunu ifade ederek, topraklara sahip çıkma açısından bu önemli adımların devamını diledi. Hamzaoğulları, İskele ve Karpaz’ın da güçlendirilmesini istedi.

SADIKOĞLU: BÖLGE İÇİN ÖNEMLİ BİR GÜN
 İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu da, bölge için önemli bir gün olduğuna işaret ederek, merkezin hizmete girmesiyle süt üretiminde kalite ve hijyenin sağlanırken, hayvancılara kolaylık sağlanacağını belirtti. Sadıkoğlu, süt üretimini geliştirmek ve toplanmasında sürdürülebilir bir yapıya kavuşturmak amaçlı merkezin hayırlı olmasını diledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu