GenelKıbrısManşet

Bölge imarlarını belediye başkanları yönetmeli

Lapta Alsancak Çamlıbel Belediye Başkanı Fırat Ataser, bölgelerin imar yapıları konusunda değerlendirmelerde bulundu

“GİRNE YA DA İSKELE OLMAK İSTEMİYORUZ”

Her Belediye Başkanının, kendi bölgesine yapılacak yapılardan sorumlu olduğunu belirten Lapta Alsancak Çamlıbel Belediye Başkanı Fırat Ataser, hangi bölgeye ne gibi yapıların inşa edilebileceğini de en doğru Belediye Başkanının analiz edebileceğine vurgu yaptı. Kendi bölgesi için en doğru yapılaşmanın yüzde 35 oranında 2 kat olduğunu söyleyen Ataser, bu sistemin bölge için en doğru çalışma olduğunu belirtirken; Girne ve İskele gibi yukarı yönde bir yapılaşmanın kurbanı olmak istemediklerinin altını çizdi.

“İMAR PLANLARI UYGULANMALI”

Şehir Planlamacıları tarafından onaylanan İmar Planı’nın, Belediyeler tarafından uygulanmasının önemine dikkat çeken LAÇ Belediyesi Başkanı, Fasıl 96 konusuna da dikkat çekti. Fasıl 96’nın bir beldeye verilebilecek en büyük zarar olduğunu söyleyen Ataser, İskele bölgesinde Fasıl 96’ın yarattığı yukarı yönde yapılaşmanın en büyük örneğinin görülebileceğinin de vurgusunu yaptı.

DENETİM MEKANİZMASI VURGUSU

İmar Planı yapma yetkisini belediyelere devreden yasa tasarısının Meclis Komitesi’nde görüşüldüğünü söyleyen LAÇ Belediyesi Başkan, LAÇ Belediyesi olarak imar planını yapmaktan korkmadıklarını ve bu konuda tüm hazırlıklarının tamam olduğunu ifade etti. Ataser, “Elbette kötü niyetli girişimlere karşı bir emniyet supabı, merkezi yönetim tarafından bir denetim mekanizması da oluşturulmalı” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu