GenelKıbrısManşetToplum

Bombalama olayında ‘kıskançlık’ iddiası

Emlak Dünyası’nda meydana gelen patlama ile ilgili şüpheler, ‘kıskanç’ eski eş Murat Şerifoğlu’nun üzerinde toplandı!

Emlak Dünyası’nda meydana gelen patlama ile ilgili şüpheler, ‘kıskanç’ eski eş Murat Şerifoğlu’nun üzerinde toplandı!

TÜM LEFKOŞA AYAĞA KALKTI
Küçük Kaymaklı bölgesinde geçtiğimiz akşam yaşanan patlama bölge halkının yüreğini ağzına getirdi. Bölgede büyük paniğe neden olan Emlak Dünyası isimli iş yerinde meydana gelen patlama ile ilgili yürütülen geniş çaplı polis soruşturması neticesinde, olayla ilgilisi olduğuna dair ciddi emareler tespit edilen 39 yaşındaki Murat Şerifoğlu, tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı.

MOTOSİKLETLE GELİP PAKET BIRAKTI
Lefkoşa Adli Şube’de görevli polis çavuşu Mustafa Özmüezzin, 5 Eylül akşamı saat 22.35 sıralarında meydana gelen patlamanın ardından olay yerinde yapılan araştırma sonucu, iş yerinin giriş kısmına başında kask olan motosikleti bir şahsın yaklaşıp, bir paket bıraktıktan 15 dakika sonra patlama yaşandığının tespit edildiğini açıkladı. Polis, patlama sonucu iş yerinin kuzey kısmındaki vitrin camlarının kırılarak, dış ve iç duvarların ise yer yer delinerek hasar gördüğünü söyledi.

TEK ŞÜPHELİ ŞERİFOĞLU
Soruşturma kapsamında iş yeri sahiplerinin bilgisine başvurulduğunu kaydeden polis, Hasan Efe’nin 2 ay önce eski eşiyle ve çocuğuyla görüştüğü gerekçesiyle telefonla kendisini arayan zanlının “Çocuğumla görüşmeyeceksin” diyerek, uyardığını ve tek şüphelendiği şahsın zanlı olduğunu söylediğini aktardı. Polis, soruşturmanın devam ettiğini, patlayıcı madeninin nevinin henüz tespit edilemediğini, incelenecek kamera görüntüleri, alınacak ifadeler olduğunu belirterek, mahkemeden 2 gün tutukluluk süresi temin etti.

SABIKA DOSYASI KABARIK
Bombalı saldırı olayı ile ilgili olarak tutuklanan Murat Şerifoğlu’nun geçmişte de benzer türden sabıkaları olduğu öğrenildi. 2011 yılında ‘Ciddi darp’, ‘Darp’, ‘Vahim zarar’ ve ‘Kanunsuz Patlayıcı Madde Taşıma’ suçlarından yargılanan Şerifoğlu’nun, 2017 yılında ise ‘Katle teşebbüs’, ‘Yaralama’ ve ‘Kanunsuz Patlayıcı Madde ve Tüfek Taşıma’ suçlarından sabıkası olduğu ortaya çıktı. Şerifoğlu 2017 yılında arazi meselesi yüzünden tartıştığı bir aileye av tüfeği ile ateş açmış 5 ay hapis cezasına mahkûm edilmişti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu