KıbrısManşetSiyaset

Böyle de olmaz ki

Şöyle ki; bir yandan hükümete gayrı meşru diyeceksiniz, ki bu hükümetin hangi antidemokratik şartlar altında oluşturulduğunu hepimiz biliyoruz,  sonra da siz kalkıp biz meşruyuz dediniz ve bu gayrı meşru hükümetin muhalefet kanadını oluşturdunuz... Şimdi de yerel seçimler için tarih belirlerken meclis birlikte hareket etmeli diyeceksiniz.. Bu mudur yani?

Çok değer verdiğim beyefendi kişiliği, bilgi ve donanımı ile vizyon ve dünya görüşüyle Kıbrıs Türk Siyasetine kalite katmış ve her zaman saygı duyduğum CTP Girne Milletvekili Sayın  Fikri Toros’un sosyal medya üzerinden yaptığı  paylaşımını bugün  sizlere paylaşmak ve birkaç satırla bu paylaşımın içeriğinde ifade edilenlerle bugün Sayın Toros’un mensubu olduğu ana muhalefet partisi CTP’nin izlediği politikanın örtüşmeyen noktalarına değinmek istedim!

Sayın Toros’un paylaşımı şöyle:

“Parmak çoğunluğuyla demokrasiyi tahakküm altına alarak, anayasal düzenimizi ve kurumsal yapımızı talan etmeyi bir alışkanlık haline getiren gayri meşru hükümet, bugün açıklanan Anayasa Mahkemesi kararından ders çıkarmalı ve derhal istifa etmelidir!

Ne Ersin Tatar’da ne de Üst’el hükümet yetkililerinde ‘utanma’ veya ‘rezil olma’ duygusu olduğunu düşünüyorum.

Ne hukuka ne de demokrasiye zerre kadar saygısı olmayan bu yapının içinde özne olmayı başarmamız şart.

Kötüleştikçe uzaklaştığımız ve soğuduğumuz bu yapılar bizi karanlığına sürüklemeye devam edecek.

Vazgeçmeden, bıkmadan ve yılmadan bu hadsiz, pişkin siyaset anlayışının azınlık olduğunu göstermemiz şart.”

Sayın Toros’un bu ifadelerine aynen ben de katılıyorum. Lakin böyle bir yapı içinde insanlarımız her gün yeni bir umutsuzlukla karşı karşıya bırakılırken, bugün CTP’nin tavrını anlamakta zorlanıyorum.

Peki neden?

Şöyle ki; bir yandan hükümete gayrı meşru diyeceksiniz, ki bu hükümetin hangi antidemokratik şartlar altında oluşturulduğunu hepimiz biliyoruz,  sonra da siz kalkıp biz meşruyuz dediniz ve bu gayrı meşru hükümetin muhalefet kanadını oluşturdunuz… Şimdi de yerel seçimler için tarih belirlerken meclis birlikte hareket etmeli diyeceksiniz.. Bu mudur yani?

Eğer Sayın Toros’un da CTP Milletvekili olarak ifade etmek istediği buysa çok üzgünüm ama böyle sığ ve toplumsal iradeyi yansıtmayan siyaset olmaz.

Dolayısıyla böyle bir ortamda Meclisteki muhalefet hükümetin bu demokrasi dışı tavırları karşısında her şey olağan mış gibi bir yaklaşım içine giremez. Demokratik değerleri tarumar eden siyasi teamülleri yakıp yıkan, Anayasayı yok sayan ve her fırsatta ihlal eden böylesi bir hükümete bir taraftan gayrı meşru deyip diğer yandan istişare veya ortak akıl arama yaklaşımı içine giremez, girmemelidir.

Onlar yapsın biz mahkemeye taşıyalım beklentisi ile de siyaset yapılmaz. Ha yok bizim mücadelemiz bu şekilde devam edecek Mecliste oturmaya ve bu rezilliklere ortak olmaya, gayrı meşru hükümete meşru muhalefet olarak görüntü vermeye ve nutuk atmaya devam edeceğiz diyorsanız bu da halkın değil sizlerin kişisel tercihleridir..

Diğer Haberler

Başa dön tuşu