GenelKıbrısManşetSağlık

Bu acının tarifi yok

KKTC’de Covid-19 nedeniyle çok acı bir can kaybı yaşandı. Covid-19 tedavisi gören 8 yaşındaki Meryem Ceren Kırma’nın beklenmedik ölümü tüm ülkeyi yasa boğdu

KKTC’de Covid-19 nedeniyle çok acı bir can kaybı yaşandı. Covid-19 tedavisi gören 8 yaşındaki Meryem Ceren Kırma’nın beklenmedik ölümü tüm ülkeyi yasa boğdu

HAYATA TUTUNAMADI… Karın ağrısı şikayeti nedeniyle Salı günü Lefkoşa Devlet Hastanesi Acil Servis’e başvuran 8 yaşındaki Meryem Ceren Kırma’ya yapılan rutin testler sonucunda minik kızın covid-19 pozitif olduğu tespit edildi. Hızlıca Lefkoşa Acil Durum Hastanesi’nde tedavi altına alınan minik Ceren’in dün öğle saatlerinde durumunun giderek kötüleştiği ve Acil Durum Hastanesi’nin Ceren için adeta alarma geçtiği öğrenildi. Ceren için Acil Durum Hastanesi’ndeki tüm doktorlar seferber olurken, minik kızın entübe edildiği bildirildi. Doktorların tüm müdahalelerine rağmen 8 yaşındaki Meryem Ceren Kırma hayata tutunamadı.

3 KIZ KARDEŞİN EN KÜÇÜĞÜYDÜ… Acil Durum Hastanesi hekimleri ve tüm personeli minik Ceren’in ölümüyle yıkıldı. 8 yaşındaki Meryem Ceren Kırma’nın Covid-19 nedeniyle vefat etmesi tüm ülkede de büyük üzüntüye neden oldu. Anneleri tarafından tek başına büyütülmeye çalışılan 3 kız kardeşinin en küçüğü olan Ceren’in aynı zamanda Lefkoşa Güneş Spor Kulübü’nde badminton sporcusu da olduğu öğrenildi. Minik Ceren’in kesin ölüm sebebinin tespiti için yapılacak otopsinin ardından toprağa verileceği öğrenildi.

BAŞBAKAN ÜZÜNTÜSÜNÜ PAYLAŞTI… Minik Ceren’in ölümünün üzüntüsünü paylaşarak başsağlığı dileyen Başbakan Faiz Sucuoğlu, “Ülkemizde büyük üzüntü yaratan bu olay bizleri de derinden üzmüştür. Küçük kızımıza Allah’tan rahmet dilerim… Ailesinin ve tüm halkımızın acısını paylaşıyoruz” dedi. “Yurttaşlarımız Koronavirüsü daha fazla önemsemeli ve korunmalıdır” diyen Başbakan Sucuoğlu, “Hayatını kaybeden her yurttaşımız bizleri derinden yaralamaktadır. Halkımıza tekrardan çağrıda bulunmak istiyorum, lütfen aşılarınızı yaptırınız ve hijyen kurallarına uyunuz” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu