GenelKıbrısManşet

“Bu karar bizi iflasa sürükler”

Saplı plastik torbalar ve tek kullanımlık plastiklerin kullanımının 6 ay sonra tamamen yasaklanacak olması nedeniyle, yerli üretici firmalar kara kara düşünmeye başladı

Çöp atılmasını engelleyemeyen ya da çevreyi kirletenleri cezalandıramayan hükümet, çareyi her şeyi yasaklamakta buldu

ÖZEL HABER / DEVRİM DEMİR

ÜRETİCİ FİRMALAR ENDİŞELİ… 

Çıralı Plastik Ltd. Direktörü Ali Çıralı, yaşadıkları süreci GIYNIK Gazetesi’ne anlattı. 31 yıllık aile işletmesinin bu kararla birlikte üretimini yüzde 50 oranında düşürmek zorunda kalacağının altını çizen Çıralı, siyasilerin karar üretirken olaylara çok sığ ve dar açıdan baktıklarını savundu. Bu kararla beraber üretimin yarı yarıya düşeceğine de dikkati çeken Çıralı, “Bu düşüş nedeniyle firmalar personel durdurma yoluna gider ve bu da hiç hoş bir durum değildir” dedi.

“KARARA İMZA ATAN BAKANLAR DA ÇELİŞKİDE”…

Üretimlerinin yüzde 50 ile 60’ının saplı poşetler olduğunu ifade eden Çıralı, Güney Kıbrıs’a da Yeşil Hat Tüzüğü kapsamında yüzde 25 satış yaptıklarını anlattı. Bu kararın Ekonomik açıdan neler götüreceğini hesaba katmadan karar üreten bazı bakanlarla görüştüklerini de kaydeden Ali Çıralı, “Bakanlar Kurulu kararı altına imza atan bazı bakanlarla konuştuk ‘bunun böyle olduğunu bilmezdik bir daha bakalım’ yanıtını verdiler” ifadelerini kullandı.

“HİÇBİR TEDBİR ALINMADI”…

Sektördeki firmaları bu kararla birlikte çok zor günler beklediğini ifade eden Ali Çıralı, çevrenin kendileri için çok önemli olduğunu ancak bugün KKTC’de kendileri ile beraber 7 firmanın geri dönüşüm yaptığını da vurguladı. Alınan kararı eleştiren Çıralı, “Öyle bir karar alındıysa neden uzun bir vadeye yayılmadı. Neden bu alanda yatırım yapan üreticilerin tedbir alması için zaman verilmedi. Bu sürede üretimimizin yüzde 50‘si düşecek, bu karar bizi iflasın eşiğine getirir ve batağa saplanırız. Güney’e satışı olmayan fabrikaların açık kalmasının hiç şansı yok” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu