KıbrısManşetToplum

“Bu köy için taş üstüne taş koymadılar”

Birçok sorunla boğuşan Yeşilköy halkı, özellikle köyün içinden geçen anayolda yaya güvenliği için çözüm bekliyor

Birçok sorunla boğuşan Yeşilköy halkı, özellikle köyün içinden geçen anayolda yaya güvenliği için çözüm bekliyor…

DEVRİM DEMİR

KÖYÜN İÇİNDEN ANAYOL GEÇİYOR
Karpaz’a bağlı Yeşilköy halkı birçok sorunla boğuşuyor. Tarım ile uğraşan bir köy olan Yeşilköy’de su sorunu bir yana köyün içinden geçen anayol, tehlike arz ediyor. Ciddi kazaların meydana geldiği köyde, ölümlü kazaların da yaşandığına dikkat çeken köylüler, yaklaşık 8 yıl önce hız tespit kamerası için tabela konulduğunu ancak yıllardır kamera takılmadığını dile getirdi. Dikkatsiz sürücüler yüzünden özellikle yaşlılara çoğu kez araba çarptığı ifade edilirken, birçok kişinin de geçirdiği kazalar yüzünden yaşamdan koparıldığına dikkati çeken köy halkı yetkililere seslendi.

MAVİLİ: BU KÖY İÇİN TAŞ TAŞ ÜSTÜNE KONULMADI
İSKELE-KARPAZ Gazetesi’ne konuşan Muhtar Perol Mavili, 21 senedir Yeşilköy’de muhtar olduğunu, gelmiş geçmiş hiçbir hükümetin taş taş üstüne koymadığını söyledi. Türkiye’den su gelmesine rağmen, birçok köy gibi gelen sudan yeterince faydalanamadıklarını kaydeden Mavili, “Yeşilköy tarımcılık ile uğraşan bir köy. İki motordan su çekilir, Yeşilköy havzasından 30 yıldır su çekiliyor ve mağduruz. Bu köyün geçim kaynağı olan tarımcılığı bitirmeye çalışıyorlar, parası çıkmış projeler yapıldığı söylendi ancak hiçbir faaliyet olmadı” dedi.

OYUN PARKI DEĞİL HURDALIK
Yeşilköy’de çocukların tek eğlenebileceği yer olan park tehlike saçıyor. Salıncakların demirleri çürümüş, kaydıraklar kopmuş. ‘Şehitler’ ismi verilen parka saygı yitirilmiş durumda. Belediyenin de el sürmediği park kaderine terk edilirken, oyuncaklar resmen hurdalık görüntüsünü aratmıyor. Temizlik anlamında da yeterli hizmet alınmayan köyde, muhtarlık kendi imkânları ile ihaleye çıkarak kaldırımlarını yaptı ve birçok noktada vatandaşın hizmet alacağı alanlara rahatlık getirdi.

“YOLDA GİDERKEN AMBULANSTA ÖLEN VAR”
Yaşlıların çok mağdur olduğuna değinen muhtar Mavili, bakıma muhtaç yaşlılar için yıllar önce Yaşlı Bakımevi talep ettiklerini ancak yanıtsız bırakıldıklarını söyledi. Sağlık ocağının Yeni Erenköy’de olduğunu ambulansın anında yetişmesine rağmen, ekipman ve doktor eksikliği nedeniyle hastane yolunda bir çok kişinin hayatını kaybettiğini söyleyen Mavili, “Yeşilköy halkı eksiksiz ilgi bekliyor” dedi.

 

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu