Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
GenelKıbrıs

“Bu küçücük toplumda düşünce suçlusu yaratmaya hizmet edebilecek hiçbir metne onay vermem söz konusu olamaz”

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Bağımsız Milletvekili Hasan Tosunoğlu, Ceza Değişiklik Yasa Tasarısına ilişkin görüşünü açıklayarak, “Bu küçücük toplumda düşünce suçlusu yaratmaya hizmet edebilecek hiçbir metne onay vermem söz konusu olamaz” dedi.

Hükümet çoğunluğu açısından tavrı büyük öneme sahip olan Tosunoğlu, tasarının mevcut haline ilişkin olumsuz değerlendirmelerde bulundu. Tosunoğlu’nun “Toplumdan, basın camiasından ve hukuk çevrelerinden gelen makul, yapıcı eleştiri ve önerilere kulak vermek Meclis’in sorumluluğudur” ifadesi dikkat çekti.

Hasan Tosunoğlu’nun sosyal medya hesabından yaptığı açıklamanın tamamı şöyle:

“Meclis gündeminde bulunan Ceza (Değişiklik) Yasa Tasarısı üzerine kamuoyunda yürüyen tartışmaları dikkatle takip ediyorum. Öncelikle şunu açıkça ifade etmek isterim: Hakaret, küfür ve insan onurunu zedeleyici içeriklerin yayılması asla kabul edilemez. Zaman zaman çirkin saldırılara uğrayan bir kişi olarak, karanlık iç dünyaların eseri saydığım bu aşırılıkları ciddi bir sorun olarak gördüğümü saklayamam. Bu sorunun ciddiyetinin ve toplumda yarattığı tahribatın farkındayım.

Ancak bu haklı soruna çözüm üretmeye çalışırken, ifade özgürlüğünü ve demokratik alanı zedeleyecek düzenlemelerden de kaçınmak zorundayız. Yasaların açık, net ve öngörülebilir olması; keyfi yorumlara ve uygulamalara kapı aralamaması hukuk devletinin temel gereğidir. Bu çerçevede, tasarıda yer alan bazı düzenlemelerin muğlaklığına ve yaratabileceği sakıncalara ilişkin dile getirilen eleştirilerin dikkatle değerlendirilmesi gerektiğine inanıyorum.

Toplumdan, basın camiasından ve hukuk çevrelerinden gelen makul, yapıcı eleştiri ve önerilere kulak vermek Meclis’in sorumluluğudur. Daha dengeli, özgürlükleri koruyan ve aynı zamanda bireylerin onurunu güvence altına alan bir metne ulaşmak mümkündür.

Bu küçücük toplumda ‘düşünce suçlusu’ yaratmaya hizmet edebilecek hiçbir metne onay vermem söz konusu olamaz.

Bu doğrultuda, söz konusu yasa tasarısına ilişkin nihai oyumu, Meclis görüşmeleri sonucunda ortaya çıkacak son şekline göre belirleyeceğimi kamuoyuyla paylaşırım.”

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu