Manşet

Bu Memleket Bizim Platformu’nun yürüyüşü başladı

Bu Memleket Bizim Platformu'nun saat 14.30'da gerçekleştireceği 'Yurdumuza Sahip Çıkıyoruz' miting ve yürüyüşü için hazırlıklar başladı ve Eski Peyak önünde önünde yoğun bir kalabalık oluştu.

CANLI AKTARIM-ELİF DÜLGER

SAAT 14.30

Bu Memleket Bizim Platformu’nun saat 14.30’da gerçekleştireceği ‘Yurdumuza Sahip Çıkıyoruz’ miting ve yürüyüşü için hazırlıklar başladı ve Eski Peyak önünde yoğun bir kalabalık oluştu. Birçok sendika, sivil toplum örgütü ve siyasi partilerin bulunduğu miting ve yürüyüş için pankartlar açıldı.

Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Cemal Özyiğit, halka haksızlık yapıldığı belirtti.

Toplumcu Demokrasi Partisi Milletvekili Zeki Çeler, toplumun ayaklanması için bu yürüyüşün bugün çok önemi olduğunu vurguladı ve “her yürüyüş bir uyanıştır” dedi.

El-Sen Başkanı Kubilay Özkıraç ise, “İrade Ankara’da değil Lefkoşa’da olsun” dedi.

Toplumcu Kurtuluş Partisi Başkanı Mehmet Çakıcı, ülkenin zor zamanlardan geçtiğini ve kuvvetli bir ekip ile yürüyerek ayağa kalkmanın zamanının geldiğini ifade etti.

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı da yürüyüşün bir uyanış olduğunu belirterek son 10 aylık süreç içerisinde UBP-DP-YDP Azınlık Hükümeti’ne yönelik eleştiride bulundu.

Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman eşi ile yürüyüşe eşlik etti. Bu yürüyüşün gecikmiş bir yürüyüş olduğunu ifade ederek, “Bu tepki her yerden görülmesi gerekiyor. Birileri hayal alemden çıkmalı” şeklinde konuştu.

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman’in eşi Nilden Bektaş Erhürman’ın ise “Toprak bebek ve diğer bebeklerin geleceği için bugün buradayız” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu