KıbrısManşet

“Bu ölümün sorumlusu yargı mekanizması ve basındır!”

Mağusa’da 18 Eylül tarihinde trafik kontrolü yapan polisten korkarak 7 gram kokaini yutarak komaya giren ve dün beyin ölümünün gerçekleştirildiği bildirilen Buğra Nil Kaptan'ın 30 yaşında beyin ölümünün gerçekleşmesinin sorumlusu yasalarımız ve basın kuruluşlarıdır.

Mağusa’da 18 Eylül tarihinde trafik kontrolü yapan polisten korkarak 7 gram kokaini yutarak komaya giren ve dün beyin ölümünün gerçekleştirildiği bildirilen Buğra Nil Kaptan’ın 30 yaşında beyin ölümünün gerçekleşmesinin sorumlusu yasalarımız ve basın kuruluşlarıdır.

Mağusa’da 18 Eylül tarihinde trafik kontrolü yapan polisten korkarak aynı araç içerisinde bulunan A.Y’nin tasarrufundaki 7 gram kokain türü uyuşturucu maddeyi yuttuğu iddia edilerek komaya giren Buğra Nil Kaptan’ın beyin ölümünün gerçekleştiği bildirildi.

19 Eylül tarihinden beri Mağusa Devlet Hastanesi’nde yoğun bakım servisinde bilinci kapalı olarak tedavi altında tutulan 30 yaşındaki Buğra Nil Kaptan’ın dün öğle saatlerinde beyin ölümü gerçekleşti. Beyin ölümü gerçekleşen genç kadının organ bağışı için Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne sevk edildiği öğrenildi.

“ÖLÜMÜN SORUMLUSU YARGI MEKANİZMASI VE BASINDIR”

“Polis korkusu sonucunda kokaini yutarak beyin ölümünün gerçekleşmesine neden olan Buğra Nil Kaptan’ın durumunun sorumlusu, Kıbrıs’ın kuzeyindeki yargı mekanizmasının uyuşturucu madde kullanımını bir suç olarak kabul etmesi ve bunu muhafazakar bir biçimde ele alması, uyuşturucu madde kullanımı ile ilgili düzenlemelerin yetersiz olması ve meclisin bu konuda yeteri kadar gayret göstermemesi, konunun bir tabu olarak anlaşılmasından dolayı hapishanede yüzlerce uyuşturucu ile ilgili mahkum olmasına rağmen madde kullanımının güncel yaklaşımları içerecek bir biçimde düzenlenmesine yönelik hiçbir irade alınmamış olması, tüm uyuşturucu haberlerini, bireylerin özel bilgilerini deşifre eden ve insan hakları ihlali yaratan basın kuruluşları ile yasalardan kaynaklanan denetimli serbestliğe giremeyip hapishanede ceza yatma riski yaratan yasalarımızdır.

Polisin amacı, bireyleri bağımlılıktan kurtarıp hayatlarını kurtarmak olması gerekirken, uyuşturucu sorunu yaşayan bireyler, korkudan dolayı kendilerini ölüme götürebilecek kadar tehlikeli kararlar almaya itilmektedir.

Her suçun bir cezası vardır. Ancak kimse, işlediği bir suçun cezasını hayatıyla ödememelidir. Yasalar ve basın kuruluşları, uyuşturucu bağımlılığıyla mücadele için herhangi bir çalışma yapmazken, bağımlı bireylerin hayatlarını iyileştirmek yerine, onları ömür boyu suçlu ilan ederken, bireylerin ölümüne de sebebiyet verdiği gerçeğini fark etmeli ve düzenlemelerini ona göre yapmalıdır.”

KAYNAK: GAZEDDA KIBRIS

Diğer Haberler

Başa dön tuşu