GenelKıbrısManşetTürkiye

Uyuşturucu cenneti KKTC!

Mersin'de, jandarmanın düzenlediği operasyonda ele geçirilen rekor miktardaki 2 milyon 800 bin adet uyuşturucu hapın, KKTC’den temin edildiği ortaya çıktı

Mersin’de, jandarmanın düzenlediği operasyonda ele geçirilen rekor miktardaki 2 milyon 800 bin adet uyuşturucu hapın, KKTC’den temin edildiği ortaya çıktı

2 MİLYON 800 BİN ADET HAP… Uluslararası uyuşturucu madde kaçakçılığını önlemek için harekete geçen İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden temin edilen uyuşturucu maddenin deniz yoluyla Mersin’e götürülerek Türkiye içerisinde satılmak üzere sevk edileceğini tespit etti. Belirlenen adrese operasyon düzenleyen ekipler, TIR garajında yaptıkları aramada 2 milyon 800 bin uyuşturucu hap ele geçirdi; 5 kişiyi de gözaltına aldı. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 4’ü, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı, 1’i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İHBAR ÜZERİNE TAKİBE ALDILAR… Elde edilen bilgilere göre, Mersin İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekiplerin, KKTC üzerinden Mersin’e deniz yoluyla uyuşturucu sevkiyatı gerçekleştirileceğine dair ihbar aldıkları ve aldıkları ihbarı değerlendirerek şüphelileri takip sürecine başladıkları öğrenildi. Söz konusu uyuşturucu hapların Mersin’e ulaşması üzerine harekete geçen Jandarma ekipleri, TIR garajına düzenledikleri operasyon neticesinde rekor düzeyde sentetik uyuşturucu hap ele geçirdi.

KKTC AYAĞI SORUŞTURULACAK MI? Kuzey Kıbrıs’ta son yıllarda ciddi oranda artış gösteren uyuşturucu madde suçlarına bir yenisi daha eklendi. Genellikle Türkiye’den Kuzey Kıbrıs’a yönelik uyuşturucu madde sevkiyatları ile ilgili suçlar gündeme gelirken, Kuzey Kıbrıs’tan Türkiye Cumhuriyeti’ne yönelik böylesi rekor miktarda bir sevkiyat büyük şaşkınlık yarattı. KKTC makamlarının söz konusu uyuşturucu sevkiyatı hakkında bilgisi olup olmadığı ya da Kuzey Kıbrıs’ta bu sevkiyatla bağlantılı kişilerin tespiti için soruşturma başlatılıp başlatılmadığıyla ilgili bir açıklama yapılmazken, dün gün içerisinde meseleyle ilgili bir tutuklama gerçekleşmedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu