BasketbolDiğer SporlarFutbolKıbrısManşetMotor SporlarıSpor

Bu ülkede onurlu insanlar da var!

Bu ülkede istifa etmesi gerekenler kendi çıkarları için bunu yapamazken, ne yazık ki ülke sporunu düşünen insanlar, devletin, hükümetlerin, sporu yönetenlerin yapması gerekenleri yapmadıkları için istifa etmek zorunda kalıyorlar.

 Ülke sporunda, federasyonlar, kulüpler, yöneticiler, antrenörler, sporcular ve aileler ellerinden gelen her şeyi fazlasıyla yaparak her spor dalında ülke içinde ve dışında başarı elde ederek ülkeyi tanıtırken spora tek köstek olanlar ne yazık ki sadece ülkeyi yönetenler.

Bunca yıldır kurulan hükümetler devasa bir bütçeye sahip olan, ülke sporunu şahlandıracak, sadece gençlerin ve sporun hakkı olan Spor Fonu’nunu yemek için ellerinden geleni yaptılar. Yıllardır Spor Bakanlığını kurmayıp ülke sporunu sadece daire yönetimine bırakarak Spor Fonu’na çöktüler ve sporu bitirdiler.

Ülkeyi yönetenler için spor, her zaman masraf olarak görülmüştür. Bu yüzden sporun gelişmesini ve ilerlemesini istemiyorlar. Çünkü sporumuz ve sporcularımız ne kadar gelişirse kasadan çıktı o kadar fazla olacak. Onların cebine birşey girmeyecek. Bu nedenle de spor her geçen gün gelişse de yıllardır ülkemizde bırakın yeni bir tesis yapılmasına mevcut yapılara çivi dahi çakılamıyor.

Hükümetlerin anlamadıkları ve bilmedikleri tek şey ülke tanıtımını spordan daha iyi yapacak birşeyin olmadığı. Bugün spordan kime dokunsanız bin ah işitirsiniz. Federasyonlar, kulüpler, başkanlar, yöneticiler, antrenörler, sporcular ve velilere ne sorarsanız sorun herkes şikayet ediyor.

Bu ülke sporunun kurtulması için Spor Bakanlığı’nın kurulması kaçınılmazdır. Bunun dışında hangi fikir hangi düşünce ortaya konursa konsun boşadır. Sporumuzun kurtuluşunun Spor Fonu’nun gençlik ve spor yerine maliyeye, hazineye girmesinin engellenmemesi durumunda her gün kan ağlayacağız bir arpa boyu yol alamayacağız.

İşte yukarıda bahsedilen tüm konulardan ötürü bir federasyon başkanı daha çıkmaza girdi ve Kuzey Kıbrıs Su Sporları Federasyonu Başkanı Ender Yeşilyurt onurlu bir davranış sergiledi. Yıllarca atama başkan olmasına rağmen hakkını vererek görev yapan bir federasyon başkanı federasyonun özerkliğini almasıyla birlikte tamamen yalnız bırakıldı seçimli genel kurul kararı aldı.

Bu onurlu davranışı aslında ülkemizde yapması gereken tek kişiler siyasiler, hükemetler veya bakanlar olmalı. Ancak onlar bu kadar onurlu olamıyor. Yüzme sporunda yöneticiler, antrenörler, sporcular ve veliler aylardır yıllardır bağırıyor her platformda, spor basını devamlı gündem yapıyor skorboard bozuk, yarışlar yapılamıyor diye… Görevi olan kimsenin umurunda olmadı bu durum bunca zamandır.

Sırf devletin, hükümetin, sporu yönetinlerin ihmalleri nedeniyle ne yazık ki görevini layıkıyla yapan bir federasyon başkanı istifa kararı alıyor. Elinde olmayan sebeplerden dolayı, ülkeyi yönetenlerin yüzme sporuna hiç önem vermediğinden dolayı seçimli genel kurula gidiyor. Yazık ediyoruz yazık. Spor camiası gemisini kurtaran kaptan mantığından çıkmadığı sürece, tüm federasyonlar, kulüpler, yöneticiler, antrenörler, sporcular ve veliler kenetlenip ayaklanmazsa, böyle geldi böyle gider…..

 

İşte Kuzey Kıbrıs Su Sporları Federasyonu Başkanı Ender Yeşilyurt’un basın bildirisi;
“Kasım 2022 de tamamen bozulan skorboard ve geçen zamanda ihaleye çıkışta geciken süreç, çıkılan ihalenin yanlış çıkılıp iptal edilmesi, tekrar ihaleye çıkışın gecikmesi, ihaleye kimsenin teklif vermemesi, bu işin aciliyetini kavrayamayan bürokrasi, 3 yarış dönemini sporcuların pas geçmesi, motivasyonlarının bozulması, sporcuların bazılarının yüzmeden vazgeçmesi, bazılarının da bırakma noktasına gelmesi, bu işe gönül veren sporcuları, antrenörleri ve maddi manevi emek veren aileleri büyük bir hayal kırıklığına uğratmıştır. Aynı zamanda başarılı sporcular için Türkiye şampiyonasına gidecek bütçenin olmaması federayon başkanı olarak beni en yakın zamanda seçimli olağanüstü genel kurula gitmeye sevk etmiştir.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu