EkonomiKıbrısManşetSağlıkSiyaset

Bulutoğluları: 10 saat toplantı yaptınız çeklerin ne olacağı aklınıza gelmedi mi?

Hükümetin aldığı karar doğrultusunda 10 gündür bankaların kapalı olduğunu hatırlatan iş insanı Mustafa Bulutoğluları, takasta bekleyen çekler olduğunu ve çekin gününde bile denkleştirilemezken 10 gündür bekleyen çeklerin halinin daha beter olacağını dile getirdi

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan iş insanı Mustafa Bulutoğluları, bir yandan örnek bir davranış sergilerken, diğer yandan da hükümete çağrı yaptı.

Hükümetin aldığı karar doğrultusunda 10 gündür bankaların kapalı olduğunu hatırlatan Bulutoğluları, takasta bekleyen çekler olduğunu ve çekin gününde bile denkleştirilemezken 10 gündür bekleyen çeklerin halinin daha beter olacağını dile getirdi.

Bulutoğluları, geçtiğimiz yıl alınan Kapanma Kararı sonrası bu husus bir nebze düşünülürken şimdi hiçbir önlemin alınmadığını vurgulayarak, şahsi olarak kendi firmasına çek yazanların kendisine ulaşarak, çeklerinin ödemesini öteleyebileceklerini de açıkladı.

Öte yandan, kapandığımız süreç kadar kendi işletmesine kesilen çeklerin de öteleneceğini açıklayan iş insanı Bulutoğluları’nın sosyal medya paylaşımı şöyle:

“Sn. Hükümet edenler, sağ olun sağlığımızı düşündüğünüz için doğru karar aldınız ve 1 hafta daha bekleyelim dediniz de; 10 gündür bankalar kapalı, takasta bekleyen binlerce çek var bankalarda… İnsanlar bu süreçte çekin gününde bile parayı denkleştiremiyor, yok şimdi 10 günlük çeklerin toplamını kapalı iken 1 günde denk getirecek! E biraz insaf yahu… Durumu olan var, olmayan var… Geçen kapanmada bir nebze bunun önlemi alınmıştı. 10 saat toplantı yapıp, bu konu aklınıza gelmedi mi yani? Kimler size danışmanlık yapar bilmem ama ”İş dünyasından bir haber, hayatında ticaret yapmamış insanlar” olduğu belli!

Firmamıza çek yazmış olan her kim var ise, hiç çekinmeden bize ulaşsın, en az kapandığımız süre kadar, çeklerini öteleriz, kimseyi zora sokmayız… Bizler kendi başımızın çaresine bakmazsak kimseden bir hayır yok anlaşılan”

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu