DünyaGenelManşetSporTürkiye

Burası Devler Ligi

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek Beşiktaş'ın gruptaki rakipleri belli oldu. Avrupa Ligi’nde gruplara kalan Fenerbahçe ve Galatasaray’ın rakipleri ise bugün İstanbul’da çekilecek kuralarla belli olacak.

BEŞİKTAŞ’IN DİŞİNE GÖRE:

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2021-22 sezonu grup kura çekimi dün gerçekleşti. Şampiyonlar Ligi’ndeki tek Türk temsilcisi Beşiktaş’ın dördüncü torbadan katıldığı kura çekiminde rakipleri belli oldu. Beşiktaş C Grubu’nda Portekiz’den Sporting Lizbon, Almanya’dan Borussia Dortmund ve Hollanda’dan Ajax ile mücadele edecek. Kura çekimine göre birçok zorlu gruptan Beşiktaş dişine göre rakiplerle eşleşti. Şampiyonlar Ligi’nde grup etabı 14-15 Eylül tarihlerinde başlayacak. 7-8 Aralık tarihinde oynanacak son maçların ardından grup aşaması tamamlanacak.

2021-2022 ŞAMPİYONLAR LİGİ GRUPLARI

A Grubu: Manchester City, Paris Saint-Germain, RB Leipzig, Club Brugge
B Grubu: Atletico Madrid, Liverpool, Porto, Milan
C Grubu: Sporting, Borussia Dortmund, Ajax, Beşiktaş
D Grubu: Inter, Real Madrid, Shakhtar Donetsk, Sheriff Tiraspol
E Grubu: Bayern Münih, Barcelona, Benfica, Dinamo Kiev
F Grubu: Villarreal, Manchester United, Atalanta, Young Boys
G Grubu: Lille, Sevilla, Salzburg, Wolfsburg
H Grubu: Chelsea, Juventus, Zenit, Malmö

EN İYİLER BELİRLENDİ

Avrupa futbolunda 2020-21 sezonunun en iyileri, İstanbul’da gerçekleştirilen törende belli oldu. Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen UEFA Şampiyonlar Ligi grup kura çekimi sırasında futbolda geçen sezonun en iyi futbolcu ve teknik direktörlerine ödülleri verildi. Şampiyonlar Ligi şampiyonu Chelsea’ye bu alanda dört ödül gitti. Öte yandan Finlandiya ile oynadıkları 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası grup maçında fenalaşan takım arkadaşı Christian Eriksen’e ilk müdahaleyi yapan Danimarka’nın kaptanı Simon Kjaer ve yıldız futbolcuyu hayata döndüren milli takımın sağlık ekibi, UEFA Başkanlık Ödülü’ne layık görüldü.

UEFA’NIN EN İYİLERİ ŞÖYLE:

Yılın Futbolcusu: Jorginho (Chelsea)
Yılın Teknik Direktörü: Thomas Tuchel (Chelsea)
Yılın Kalecisi: Edouard Mendy (Chelsea)
Yılın Savunmacısı: Ruben Dias (Manchester City)
Yılın Orta Sahası: N’Golo Kante (Chelsea)
Yılın Forveti: Erling Haaland (Borussia Dortmund)

Diğer Haberler

Başa dön tuşu