KıbrısManşetSiyaset

Faili meçhul bir cinayete kurban giden gazeteci yazar Kutlu Adalı’nın otopsi raporu ortada yok

Gazeteci – yazar Kutlu Adalı’nın otopsi raporu ortada yok. Adalı ailesi bireylerinden edinilen bilgilere göre, Kutlu Adalı’nın ölümüyle ilgili ellerindeki tek belge “ölüm belgesi.” Kıbrıs Postası’nın ulaştığı, Adalı’nın otopsisini gerçekleştiren Doktor İsmail Bundak, otopsiyi 25 yıl önce gerçekleştirdiğini, detaylarını hatırlamadığını belirtiyor

Evinin kapısının 55 metre uzağında, uzi türü makineli tabanca ile vurularak faili meçhul bir cinayete kurban giden gazeteci – yazar Kutlu Adalı’nın otopsi raporu ortada yok…

Adalı cinayetiyle ilgili AİHM’de görüşülen davanın raporu incelendiğinde, İlkay Adalı’nın, eşine ait “otopsi raporu izlenimi veren bir belgenin örneğini” olaydan üç yıl sonra alabildiği, cesedi görmesine ise “KKTC makamlarınca” izin verilmediği ifade ediliyor.

Rapora göre Adalı’nın cesedi, hastane morgundaki polis memurlarınca sadece kayınbiraderine gösterildi.

Kıbrıs Postası’nın Adalı ailesi bireylerinden edindiği bilgilere göre, Kutlu Adalı’nın ölümüyle ilgili ellerindeki tek belge “ölüm belgesi.”

Aile fertleri, söz konusu raporun, polisteki soruşturma dosyasında olabileceğini ifade ediyor.

OTOPSİYİ GERÇEKLEŞTİREN DOKTOR BUNDAK: “OTOPSİNİN DETAYLARINI HATIRLAMIYORUM”

Adalı’nın otopsisini gerçekleştiren Doktor İsmail Bundak, otopsiyi 25 yıl önce gerçekleştirdiğini, detaylarını hatırlamadığını belirterek, “silahla ateş edilmesi sonucu açılan yaralar sebebiyle iç organların parçalanması sonucu iç kanama” nedeniyle hayatını kaybettiğini aktardı.

“SİYASİ BASKI ALMADIM”

Otopsi raporunun aileye gösterilmemesiyle ilgili “siyasi bir baskı” alıp almadığına ilişkin soru üzerine Doktor Bundak, “Herhangi bir baskı almadım. Adli olaylarda, otopsi raporu aileye polis tarafından iletilir. Bunun için mahkeme emri de gerekebilir” dedi.

Şakağından ve omzundan vurularak öldüğü açıklanan Adalı’nın otopsisini gerçekleştiren doktorun, sadece “iç kanamadan” söz etmesi dikkat çekti.

Doktor Bundak, ilgili raporu sunduğunu ve tüm detayların raporda yazdığı ifade etse de, rapor ortada yok.

AİHM raporunda, mahkemede tanık olarak dinletilen, dönemin tahkikat memuru, mevcut Polis Genel Müdürü Ahmet Soyalan’ın, “dokümanların nüshalarının alınabilmesi için Başsavcı’nın izni gerekmektedir” dediği ifade ediliyor.

AHİM raporunda ayrıca, cinayet mahallinde çok sayıda fişek bulunduğu ifade edilirken, yetkililerce açıklanan raporda, Adalı’ya sadece iki kurşunun isabet ettiği belirtiliyor.

Kutlu Adalı’nın suikasta kurban gitmesinin hem öncesi, hem de sonrasıyla ilgili sır perdesi bir türlü aralanamıyor…

Kaynak: Kıbrıs Postası

Diğer Haberler

Başa dön tuşu