EkonomiKıbrısManşet

Büyükyılmaz: Vatandaşa gerekli yardımı yapacağız

KIB-TEK’in vatandaşın yanında olmadığı gibi lanse edildiğini belirten Büyükyılmaz, “Öyle bir şey söz konusu değil. 1 ayda ödenmediği takdirde faturalara yüzde 3, müteakibinde 1.2 faiz uygulanması süreklilik arz eden bir durumdur. Bundan pandemi sürecinde yasa çıkarıp bundan kurtulabiliriz” ifadelerini kullandı

GIYNIK ÖZEL – ELİF DÜLGER

KIB-TEK Yönetim Kurulu Başkanı Turan Büyükyılmaz, sokağa çıkma yasağı nedeniyle herkesin evinde olduğu bu dönemde elektrik kullanımında artış olduğuna dikkat çekerek, artan elektrik kullanımının faturaya olumsuz yansımaması için için vatandaşa gerekli yardımın yapılacağını duyurdu.

Katıldığı TV programında, sokağa çıkma yasağı sürecinde yaşanan elektrik kullanımı artışı ve ülkeye kablo ile elektrik getirilmesi hakkında konuştu. KIB-TEK’in vatandaşın yanında olmadığı gibi lanse edildiğini belirten Büyükyılmaz, “Öyle bir şey söz konusu değil. 1 ayda ödenmediği takdirde faturalara yüzde 3, müteakibinde 1.2 faiz uygulanması süreklilik arz eden bir durumdur. Bundan pandemi sürecinde yasa çıkarıp bundan kurtulabiliriz” ifadelerini kullandı.

KARARNAME ÇIKTIKTAN SONRA GERİYE DÖNÜK ELEKTRİK FAİZLERİ SİLİNECEK

Bakanlar Kurulu’ndan çıkacak kararı beklediklerini ifade eden Büyükyılmaz. “Yasa gücünde kararname çıktıktan sonra vatandaşa elimizi uzatıp sorunlarını çözeceğiz. Geriye dönük olarak elektrikteki gecikme faizlerinin faturalardan düşümü yapılacak. Hafta sonu demedik, yerel bulaş var demedik KIB-TEK halk için çalışmaya devam etti ve edecek” dedi.

Ülkeye kablo ile elektrik getirilmesi hakkında konuşan Büyükyılmaz, “Gündemimizde bu konu var” diyerek, Türkiye’den kablo ile elektriğin ülkemize gelmesi KIB-TEK’i batmaktan kurtaracak” şeklinde konuşarak, “Başaramayacağımız bir konu değil dedi ve bunun KKTC halkına verilecek en güzel hediye olduğunu vurguladı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu