GenelKıbrısManşet

Çadırda eğitim mi?

Namık Kemal Lisesi’nde eğitimin çadırda devam edecek olması velileri ve eğitimcileri ayağa kaldırdı

Alınan karara tepki gösteren eğitimciler, “21’nci yüzyılda hak ettiğimiz bir davranış değildir” dedi

Bakan Çavuşoğlu, “eğitim çadırda sürecek” dedikten sonra NKL’ye 25 adet çadır kuruldu

DEVRİM DEMİR

EĞİTİM PAZARTESİ ÇADIRDA…

Türkiye’de 6 Şubat tarihinde yaşanan deprem felaketinin ardından, KKTC’de de gözler özellikle okullara dönmüştü. Namık Kemal Lisesi (NKL) Okul Aile Birliği, uzman ekibin hazırlayacağı Depreme ve Yaşama Dayanıklılık Raporu açıklanana kadar, çocuklarını okula göndermeme kararı almıştı. Öğrenciler 15 gündür okula gönderilmezken, NKL’deki bin 200 öğrencinin eğitimine Pazartesi gününden itibaren çadırlarda devam edilmesi planlanıyor.

AİLELER ÇADIRI DA İSTEMİYOR…

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu; NKL, Dr. Fazıl Küçük Endüstri Meslek Lisesi, Karakol İlkokulu ve Cumhuriyet Lisesi’nde eğitimlerin çadırlarda süreceğini açıklamasının ardından dün, NKL okul bahçesine 25 adet çadır kuruldu. TİKEN Gazetesi’ne ulaşan bazı veli ve öğretmenler, okulun tek ve iki katlı binalarında da eğitimin devam edeceğini söylerken, veliler çocuklarının ne çadırda ne de temiz raporu olmayan sınıflarda eğitim almasına onay vermeyeceklerini bildirdi.

MAVİŞ: BU ÇAĞDA AKLIMA YATMIYOR…

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Burak Maviş, okulların risk sıralamasının çıktığını ve Eğitim Bakanlığı’na verildiğini söyledi. Maviş konteyner ve prefabrik sınıflar kurulduğunu birçok sorunun baş gösterdiğini kaydederek, “Çadırda bu çağda eğitim aklıma yatmıyor. Mağusa’da üniversiteler vardı iletişim kurulsaydı seve seve dersliklerini açacaklardı. 21. yüzyılda hakkettiğimiz bir davranış değildir.”

SARPTEN: 21. YÜZYILDA ÇADIR ÖNERİ OLAMAZ…

Kıbrıs Eğitim Araştırmaları Birliği (KEAB) Başkanı, Eğitim Bilimci Salih Sarpten, eğitimin kuşkusuz her ortamda verilebileceğini ancak, 21. yüzyılda çadır sınıfların ilk seçenek olamayacağını söyledi. Yaşanan acı dolu günlerin Mağusa’yı ve okulları çok etkilendiğini kaydeden Sarpten, birçok okulun sorunlarının da gündeme geldiğini dile getirdi. Sivil Toplum Örgütleri ve üniversitelerle istişare edilerek çadırdan çok daha iyi bir eğitim ortamı sağlanmasının mümkün olduğunu ifade eden Sarpten, “Plansızlık hat safhada. Bu çocukların eğitim kayıplarının etkileri çok ciddi olacak. Bir plan önerilmeliydi, pandemi dönemi de uzaktan eğitimin algısını kuramadık bunların hiçbirini yapmadık” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu