GenelKıbrısManşet

Çadırda eğitim mi?

Namık Kemal Lisesi eğitime Pazartesi gününden itibaren okul bahçesinde çadırlarda devam edecek

Namık Kemal Lisesi eğitime Pazartesi gününden itibaren okul bahçesinde çadırlarda devam edecek

DEVRİM DEMİR

Türkiye’de 6 Şubat tarihinde yaşanan deprem felaketinin ardından, öncelikli olarak okullarda başlatılan depreme dayanıklılık taramasında eğitime 15 gündür ara veren Namık Kemal Lisesi, Pazartesi ara verdiği yerden devam edecek.
Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Namık Kemal Lisesi, Doktor Fazıl Küçük Endüstri Meslek Lisesi, Karakol İlkokulu ve Cumhuriyet Lisesi eğitimlerin kurulacak çadırlarda süreceğini açıkladı.

ÇADIRLAR KURULMAYA BAŞLANDI…

Bina olarak en eski yapılardan biri olan 79 yaşındaki Namık Kemal Lisesi Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu, uzman ekibin okula yapacağı ziyarete ve sonrasında hazırlayacağı Depreme ve Yaşama Dayanıklılık Raporunu açıklayana kadar, çocukları okula göndermeme kararı almıştı. Eğitim Bakanlığı, dün açıkladığı karar sonrası bu sabahtan itibaren Namık Kemal Lisesi okul bahçesine 25 adet çadır kuruldu.

TEK VE İKİ KATLI BİNALARDA EĞİTİM SÜRDÜRÜLECEK…

GIYNIK GAZETESİNE ulaşan bazı veli ve öğretmenler ise okulun tek ve iki katlı binalarında eğitimin devam edeceğini söyledi. Veliler yeni bir riski göze almak istemediklerini belirtirken, yapı olarak oldukça yıpranmış olan binanın geçmiş yıllarda ‘Yıkım’ kararı alındığını 14 sınıfta eğitimin devam edeceğini belirterek çocuklarını okula göndermemeyi düşündüklerini kaydetti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu