KıbrısManşet

Çağıner: “Sistem değişikliğine ciddi bir ihtiyaç var”

Dimağ Çağıner, yatırımcılar için KKTC’nin cazip bir yer olmadığını ancak başka yerlerde yatırım yapmak zor olduğu için buraların tercih edildiğini söyledi.

Kıbrıs Türk Otelciler Birliği Başkanı Dİmağ Çağıner, Haber Kıbrıs Web TV’de Ali Baturay ile Markaj programına konuk olarak soruları yanıtladı.

Dimağ Çağıner, yatırımcılar için KKTC’nin cazip bir yer olmadığını ancak başka yerlerde yatırım yapmak zor olduğu için buraların tercih edildiğini söyledi.

Çağıner, eski sahip olduklarının ne kadar önemli olduğunu anladıklarını kaydederek “Bunu yaşayarak öğrendik” dedi. KKTC içerisinde hem halktan hem de diğer sektörlerden daha tecrübeli hale geldiklerini kaydeden Çağıner, sektör olarak hiçbir şeyin olmamasını yaşayarak öğrendiklerini belirtti.

Çağıner, pandemi başladığı zaman bir çok toplantılara katılarak efor sarf ettiklerini belirterek, hükümetin aldığı kararların adaletsiz olduğunu gördüklerini söyledi. Memur maaşlarının tam olarak ödenmesi noktasında anlayış gösterdiklerini kaydeden Çağıner, daha önce yapılan hataların yüzleşmesini yaşadıklarını söyledi.

Bu hatalarla yüzleştiklerini kaydeden Çağıner,  bu hataları öteleyecek bir zamanın da önlerinde olmadığını söyledi.

Çağıner, günün sonunda pandemiden ‘tek başına bu hükümet bunu beceremedi’ kavramının yanlış olduğunu söyledi.

‘Ben daha iyi yaparım’ diyerek oraya oturan kim olursa olsun bu sistemde başarılı olamayacağını kaydeden Çağıner, dünya açılmaya gidiyorken bizim durumumuzun belli olduğunu söyledi.

Dünyada toplum çıkarları için bireysel menfaatlerden her zaman önde olduğunu kaydederek “devletlerin böyle pandemi dönemlerinde toplumsal çıkarların önde olacağı bir şekilde yönetildiğini görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Çağıner, Güney’deki rakamlara inanılmadığını söyledi. Güneydeki durumun nedeninin turizm olduğunu kaydeden Çağıner, bu kadar sorunu içerisinde hem ekonomiyi hem sağlığı yönetmenin mümkün olmadığını söyledi.

Toplum olarak hijyen, mesafe ve maske konusunda yeterli hassasiyeti göstermedikleri için iç bulaşın bu kadar yayıldığını söyleyen Çağıner, eleştirilen hükümet ve vekilleri de seçenin yine bu toplum olduğunu kaydetti.

Çağıner, siyasetçilerden değil modelden insanların bıktığını ifade ederek çalışmayan bir sistem olduğunu söyledi. Yürümeyecek bir sistem üzerinden gidildiğini kaydeden Çağıner, öteleyebilecek bir şey kalmadığını ve bir değişim ihtiyacı olduğunu söyledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu