KıbrısManşetToplum

Cahitoğlu: “Yangının kontrol altına alınabilmesi için çalışmalar sürüyor”

Mersinlik’te başlayan ve rüzgarın etkisiyle ormanlık alana yayılan yangını söndürme çalışmaları sürüyor. Yangın, bölgenin kuzey ve güney tarafında kısmen kontrol altına alınırken, doğuda yangını söndürme çalışmaları gün içerisinde yoğun bir şekilde devam etti

Mersinlik’te başlayan ve rüzgarın etkisiyle ormanlık alana yayılan yangını söndürme çalışmaları sürüyor.
Yangın, bölgenin kuzey ve güney tarafında kısmen kontrol altına alınırken, doğuda yangını söndürme çalışmaları gün içerisinde yoğun bir şekilde devam etti.

Ardahan-Mersinlik yolu sivil geçişlere kapatıldı. Bölgede şu ana dek yanan alanın 5 bin dönüm civarında olduğu belirtildi.

Yangın söndürme çalışmaları sırasında yaralanan bir itfaiye personeli ile dumandan etkilenen 4 kişi hastaneye kaldırıldı.

Yangınla ilgili polis soruşturmasında iki kişi tutuklandı. Tutuklanan kişiler mahkemeye çıkarıldı ve tutukluluk süreleri birer gün uzatıldı. Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.

Yangına, Türkiye’den bir, Birleşmiş Milletler’den de 2 yangın söndürme helikopteri, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nden ise 1 yangın söndürme helikopteri ve 2 yangın söndürme uçağı müdehale etti.

Devlet ve hükümet yetkilileri de yangın bölgesinde incelemede bulunudu.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Komitesi Başkanı Hüseyin Cahitoğlu, Mersinlik’te başlayan yangınla ilgili son gelişmeleri BRT’ye değerlendirdi…

Ülkede gerçekleşen yangınlarla mücadele ettiklerini ifade eden Cahitoğlu, önce Yedidalga ve Taşpınar’da yangın çıktığını, bu yangınların söndürüldüğünü anımsattı.

Cahitoğlu, “Bu yangınlardan sonra Tatlısu, Kaplıca ve Mersinlik bölgesinden ihbar alındı. Sivil savunma, Orman Dairesi, itfaiye ekipleri, polis ve asker müdahale ediyor. Yangın dik ve sarp alanda olduğu için karadan birkaç noktada müdahale edilebiliyor. Sabah itibari ile Türkiye’den ve ingiliz üsler bölgesinden gelen helikopeterler müdahale etti ama Rüzgardan dolayı yetersiz kaldı” dedi..

Dışişleri Bakanlığı’nın girişimleri sonucu BM aracılığı ile Rum tarafından 2 uçağın daha geldiğini belirten Cahitoğlu, daha sonra bir helikopter daha istediklerini söyledi.
Yangın söndürme çalışmaların haradan gece boyunca süreceğini kaydeden Cahitoğlu, havadan müdehalenin ise sabah 05.00 – 05.30 civarı İngiliz üslerinden ve Rum tarafından gelen uçaklarla tekrardan devam edeceğini söyledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu