GenelKıbrısManşetSEÇİM 2022Siyaset

Çakıcı: Kravatlıların yarattığı muhalefet boşluğunu TKP dolduruyor

Toplumcu Kurtuluş Partisi - Yeni Güçler (TK) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, kravatlıların yarattığı muhalefet boşluğunu TKP'nin doldurduğunu söyledi.

Toplumcu Kurtuluş Partisi – Yeni Güçler (TK) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, kravatlıların yarattığı muhalefet boşluğunu TKP’nin doldurduğunu söyledi.

23 Ocak 2022 Milletvekilliği Genel Seçimlerine katılan 7 partinin genel başkanları ile birlikte katıldığı BRT-1 TV’de canlı olarak yayınlanan Seçim Özel Programında konuşan TKP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, kampanya içinde Başbakanın Ankara ziyaretinin fotoğraf çektirip basına vermenin ötesinde bir anlam taşımadığını, bunun halkın iradesine gölge düşürmeden başka bir sonucu olmayacağını söyledi.

UBP-DP azınlık hükümetinin Meclis içinde muhalefetsiz kaldığı görüşünü de ileri süren Çakıcı, o boşluğu Meclis dışında olmalarına rağmen kendilerinin doldurduğunu söyledi.

Mehmet Çakıcı, CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman Başbakanlığı’ndaki CTP-HP-TDP ve DP’den oluşan 4’lü koalisyon hükümeti döneminde KKTC Merkez Bankası Başkanlığı makamında boşalma olduğu sırada dönemin Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın da uyarılarına rağmen oraya KKTC yurttaşı bir başkan atanma fırsatının kullanılamadığını ve yine Türkiye’den birisinin atanması yönüne gidildiği söyledi. 4’lü koalisyonun ortakları olan CTP ve TDP’nin muhalefetteyken “biat Kültürü’nden ve dik duruştan söz ettiğini belirten Çakıcı, ancak hükümete geldiklerinde biat etmenin ötesine geçemediklerini ifade etti.

Seçim Özel son programı olması nedeniyle Genel Başkanları çıkış kapısında partili gruplar tezahüratlarla karşıladı. Çıkış kapısı önünde parti bayraklarıyla toplanan TKP’li grup Genel Başkan Mehmet Çakıcı’yı “Birlik Mücadele Dayanışma”, ” Kurtuluş Yok Tek Başına Ya Hep Beraber Ya Hiçbirimiz”, “Kuklaları Atalım, Ekmeğimizi Kurtaralım” sloganlarıyla karşıladı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu