GenelKıbrısManşet

Çakıcı: “Sağlık Bakanlığı, sıfırdan AMATEM kurmanın maliyetinin onda birine hizmet almayı reddediyor”

-MİNE İÇSEL

Prof.Dr.Mehmet Çakıcı, Sağlık Bakanlığı ve Pembe Köşk Psikiyatri Merkezi arasındaki iş birliği protokolünün Sağlık Bakanlığı tarafından yenilenmemesi konusunda eleştirilerde bulundu.

Şimde ne olacak?

“Bundan sonra ne olacak? Bir bağımlı tedaviye ihtiyaç duyarsa ne yapacaklar?” diye soran Çakıcı, Sağlık Bakanı Pilli’nin de bu soru karşısında cevabı olmadığını belirtti.

Bağımlılık konusunda tedavi merkezi yok

Ülkenin kanayan yarası uyuşturucu ve alkol bağımlılığı konusunda devletin hizmet verdiği hiçbir merkez olmadığını, Kalkanlı Yaşam Evi’nde şizofreni hastaları başta olmak üzere ruhsal problem yaşayan hastaların tedavi görmekte olduğunu belirten Çakıcı, bağımlıların ve şizofreni hastalarının aynı merkezde tutulamayacağının da altını çizdi.

Ülkedeki tek bağımlılık merkezi

Ülkedeki tek bağımlılık merkezinin Pembe Köşk olduğunun altını çizen Prof.Dr.Çakıcı, buna rağmen devletin bu hastaneye sahip çıkmadığını ve bunun tek sebebinin; Sağlık Bakanı Ali Pilli ve Eski Sağlık Bakanı Ünal Üstel arasındaki kişisel problemlerden kaynaklandığını dile getirdi.

“Bakan Pilli korkuyor”

Pilli’nin; “Üstel herkese sarı kırmızı boncuk dağıttı” dediğini ifade eden Prof.Dr.Çakıcı, Sağlık Bakanı Pilli’nin protokole imza atmaktan korktuğunu iddia etti.

Yeniden yapması zor, var olanı korumak gerek

Pembe Köşk’ün kapanması durumunda bağımlılıkla mücadelenin imkansız hale geleceğine vurgu yapan Prof.Dr.Çakıcı: “Ülkeye bir AMATEM yapılacak olsa maliyeti neredeyse 1 milyon TL. Devlet bugün doktoruyla, psikoloğuyla yapılacak bir merkeze en az 800 bin TL ödeyecek. Siz şuan kurulmuş olan Pembe Köşk ile bu maliyetin onda biri kadar ödemeyle , kamu-özel ortaklığı ile bu tedaviyi yapabiliyorsunuz”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu