GenelKıbrısManşet

Çakıcı: TDP ile birleşirsek hükümetiz

TKP Yeni Güçler Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, solun birleşmesi konusunda ısrarlı. Çakıcı, "Birleşirsek hükümetiz, birleşirsek belediyeleri çoğaltırız ve birleşirsek Cumhurbaşkanlığı’na güçlü aday çıkarırız” ifadelerini kullandı.

TKP Yeni Güçler Genel Başkanı, Psikiyatrist Prof. Dr. Mehmet Çakıcı, GIYNIK Web TV’de konuştu, “TDP ile birleşirsek, hükümetiz” dedi.

Çakıcı, ‘TDP ile birleşme düşünceniz var mı?’ şeklindeki bir soruya yanıtında, “Evet. Birleşirsek hükümetiz, birleşirsek belediyeleri çoğaltırız ve birleşirsek Cumhurbaşkanlığı’na güçlü aday çıkarırız” ifadelerini kullandı.

ÇAKICI’DAN ZAROĞLU’NA: ELİNDEKİ BELGELERİ AÇIKLAMALISIN

YDP Lefkoşa Milletvekili Bertan Zaroğlu’na da seslenen Çakıcı, “Ne belgen varsa elinde Erhan Arıklı ile ilgili açıkla. Saklamakta bir suçtur” çağrısı yaptı.

“ANAYASA MAHKEMESİ KARARI SİYASİLEŞTİRİLDİ”

Anayasa Mahkemesi kararı tartışmalarına değinen Çakıcı, konunun yetkilerle ilgili olduğunu ancak ortalığı karıştırmak isteyen bazı kişiler tarafından laikliğe karşıt bir karar çıkmış gibi yanlış bilgilendirmelerle konunun siyasileştirildiğini söyledi.

KUMAR AŞISI VE SAĞLIK TURİZMİ…

Öte yandan, sağlık konusunda da konuşan Prof. Dr. Mehmet Çakıcı, kumar iğnesini anlattı, aşı ve çip tedavisine başlandığını kaydetti.

Alkol, uyuşturucu ve kumar bağımlıları için üretilen aşı ve çiplerin ülkeye getirilmesinde bazı zorluklarla karşılaştıklarını aktaran Mehmet Çakıcı, “Mersin’den, İsviçre’den, Danimarka’dan, İstanbul’dan gelenler var, sağlık turizmi için çok önemli bir gelişme” dedi.

PANDEMİDE EVE KAPANMANIN ETKİLERİ…

Aile içi şiddet, bağımlılıklar ve depresyon vakalarının pandemi döneminde eve kapanmayla birlikte artışa geçtiğini aktaran Çakıcı, “Dünyada yalnızca bir koronavirüs pandemisi değil psikolojik hastalıklar pandemisi de vardır.” şeklinde konuştu.

“EĞİTİMDE KAPANMAK NESİL DARBESİDİR”

40 gün okula gitmeyen bir çocuğun bir buçuk yıl kaybettiğiyle ilgili bilimsel verileri anlatan Mehmet Çakıcı, “Kapanmak eğitim açısından nesil darbesidir. Toplumsal açıdan büyük kayıptır. Keşke bütün öğretmenler hemen aşılanabilse…” şeklinde niteledi.

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu