KıbrısManşetSağlık

Califorian’dan sağlık çalışanlarına destek

Maliye Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasındaki pandemiyle mücadelede görevli doktor ve hemşirelere yönelik ücretsiz yemek servisi tartışması devam ederken, Maliye Bakanlığı'nın genelgesine rağmen hastanelere yemek servisinin aksamadığı öğrenildi

Maliye Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasındaki pandemiyle mücadelede görevli doktor ve hemşirelere yönelik ücretsiz yemek servisi tartışması devam ederken, Maliye Bakanlığı’nın genelgesine rağmen hastanelere yemek servisinin aksamadığı öğrenildi.

Maliye Bakanlığı’nın genelgesi, doktor ve hemşirelerin isyanı arasında, Califorian Catring firması, hastaneye yemek servisini kesintiye uğratmadı.

Bazı haber kaynakları bugün hastanede yemek verilmediği şeklinde haberler paylaşsa da bugün sorunsuz bir şekilde Califorian catering şirketinin hastanede yemek vermeye devam ettiği öğrenildi. Califorian direktörü Salih Kayım, sorun çözülünceye kadar da yemek servisin kesintisiz devam edeceğini vurguladı.

Hastaneyle ilgili yapılan yemek ihalesinin şartnamesine göre de nöbetçi doktor, lojmanda kalan hemşire ve görevi olup da yemek hakkı olan personele yemek hizmetinin, yemekhane bölümünde imza karşılığında verileceği belirtiliyor.

Yemek hizmetinin haftanın 7 günü kesintisiz ve sağlık kurallarına uygun olacağı açıkça ifade ediliyor. İhaleye göre, nöbetçi doktor ve hemşireler için verilen yemek de bütçede yer alıyor ve ödeniyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu