KıbrısManşet

Çalışanlarla birlikte nüfusu 850’ye çıkan cezaevinde, personel aşılanmayı talep ediyor

610 mahkûm ve tutuklunun yanında; 240’a yakın çalışanın bulunduğu cezaevinde, personel aşılanmayı talep ediyor.

610 mahkûm ve tutuklunun yanında; 240’a yakın çalışanın bulunduğu cezaevinde, personel aşılanmayı talep ediyor. Kıbrıs Postası’na konuşan KTAMS Başkanı Bengihan, Sağlık Bakanlığı’nın bu konuda çalışma içinde olduğunu ancak ortada net bir tarihin bulunmadığını belirterek, “Cezaevine virüsün girmesi demek, 850’ye yakın insanın tehlikeye girmesi demektir” dedi.

Merkezi Cezaevi’nde görev yapan bir gardiyan yakını Kıbrıs Postası’na ulaşarak, cezaevinde görev yapan bir kişinin bile Koronavirüse yakalanması halinde, tüm cezaevinin tehlikeye gireceğine dikkat çekerek, tüm cezaevi çalışanlarının ivedi bir şekilde aşılanması yönünde çağrıda bulundu.

BENGİHAN: “YATAKLI TEDAVİ KURUMLARI MÜDÜRÜ İLE GÖRÜŞTÜM, ‘BAKAN İLE GÖRÜŞÜP PROGRAM HAZIRLANACAĞINI’ SÖYLEDİ”

Konuyla ilgili Kıbrıs Postası’nın ulaştığı; cezaevi çalışanlarının örgütlü bulunduğu KTAMS’ın Başkanı Güven Bengihan, bugün Yataklı Tedavi Kurumları Müdürü ile bir görüşme gerçekleştirdiğini ve cezaevi çalışanlarının aşılanması adına Sağlık Bakanı ile görüşüp bir program hazırlanacağının kendisine iletileceğini belirtti.

Bengihan, cezaevi çalışanlarının aşılanması ile ilgili ortada net bir tarih olmadığını ifade etti.

Başta cezaevi çalışanları olmak üzere elzem konumdaki açık olan tüm dairelerdeki çalışanların ivedilikle aşılanması gerektiğinin altını çizen Bengihan, “Polisler aşılanıyor ama gardiyanlar aşılanmıyor. Bu kabul edilemez. Polis, görevi itibariyle tutuklu ve mahkumları cezaevine getiriyor, sonra temas edenler cezaevi çalışanları oluyor” dedi.

CEZAEVİNİN 850’YE YAKIN NÜFUSU VAR…

Cezaevinde; 610 mahkum ve tutuklunun yanında; 240’a yakın cezaevi çalışanının bulunduğunu belirten Bengihan, “Cezaevine virüsün girmesi demek, 850’ye yakın insanın tehlikeye girmesi demektir” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu