KıbrısManşetSiyaset

Çaluda: Teknokrat hükümete karşıyım

GIYNIK Web TV’de Gizem Özgeç’in hazırlayıp sunduğu Haftanın Konuğu programında önemli açıklamalarda bulunan UBP Lefke Milletvekili Aytaç Çaluda, teknokrat kabine düşüncesine karşı olduğunu açıkladı

GIYNIK ÖZEL

GIYNIK Web TV’de Gizem Özgeç’in hazırlayıp sunduğu Haftanın Konuğu programında önemli açıklamalarda bulunan UBP Lefke Milletvekili Aytaç Çaluda, teknokrat kabine düşüncesine karşı olduğunu açıkladı.

“Geçmiş yıllarda başarısız olan teknokrat hükümetler var. Mehmet Ali Talat Başbakanlığında kurulan CTP-DP hükümeti teknokrat kabineden oluşmuş ve çok başarısız olmuştu. Öte yandan 9 tane teknokrat bakan demek, aylık 20 bin TL maaştan toplam 180 bin TL ekstra maaş yükü demektir. İçinde bulunduğumuz ekonomik kriz ortamında devlete böyle bir külfet topluma ihanettir” diyen, Aytaç Çaluda, “Tüm kabineyi teknokrat yapmak partimin içerisindeki birçok vekilin de karşı olduğu bir durumdur” şeklinde konuştu. “Bakan olmak her milletvekilinin en büyük arzusudur” diyen Çaluda, “Parti genel başkanı kiminle daha iyi çalışabileceğini düşünürse, en uyumlu kişileri kabinesine seçer” dedi.

“AKINCI’YA KIRGINIM”

4. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya kırgın olduğunu da ifade eden Çaluda, “Benim hakkımı yedi. Hakkımdaki şikâyeti bahane ederek, yüz kızartıcı suç işlemişim gibi benim adımı siyasete alet etti. Keyfi bir şekilde beni reddetti” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu