KıbrısManşetSağlıkToplum

Çam kese böceğine karşı yoğun mücadele

Mehmetçik-Büyükkonuk Belediyesi çam kese böceğine karşı biyolojik mücadele başlattı

Mehmetçik-Büyükkonuk Belediyesi çam kese böceğine karşı biyolojik mücadele başlattı.

“İNSAN VE HAYVAN SAĞLIĞINA ZARARLI”
 Mehmetçik-Büyükkonuk Belediyesi, insanlar ve hayvanlarda sağlık problemlerine neden olan çam kese böceklerine karşı biyolojik mücadele başlattı. Mehmetçik-Büyükkonuk Belediyesi’nden yapılan açıklamada, çam kese böceği tüylerinin, yaygın olarak insanlarda deride kızarıklık, kabarma ve kaşıntı şeklinde seyreden alerjik reaksiyonlar ile astım veya diğer solunum yolu rahatsızlığı olan kişilerde şok ve komaya kadar varabilen ciddi sağlık problemlerine sebep olabildiğine dikkat çekildi.

“ORMAN YANGINLARINDAN BİLE DAHA BETER”
“Evcil hayvanlarda da özellikle ağız ve dilde ciddi reaksiyonlara neden olarak insanlarda olduğu gibi çok ciddi sonuçlanacak vakalar oluşturabiliyor. Çevre açısından bakıldığında ise; bir orman yangınının neden olduğu tahribattan çok daha fazlasına neden olan ve çam ağaçları üzerindeki beyaz parlak keseleriyle kendisini belli eden çam Kese böceği, yapraklar ile beslenerek ağacın zayıf düşmesine, kurumasına ve ağır tahribata neden olur” denilen açıklamada, Mehmetçik bölgesinde çam kese böceği kontrolü için özel uygulama ekipmanı vasıtasıyla insan ve çevre sağlığına zararlı bir etkisi olmayan biyolojik larvasit kullanılarak uygulamalar yapıldığı vurgulandı.

“TÜM KÖYLERDE ÇALIŞMA YAPILACAK”
Yapılan açıklamada, “Belediyemize bağlı tüm köylerimizde yürütülecek çalışma kapsamında, Mehmetçik bölgesinde çam kese böceğine karşı yapılan biyolojik larvasit uygulaması okullarda, camilerde, köy meydanında ve yol kenarındaki ağaçlarda yürütmüş olup, bu sayede hem ağaçlar hem de insan ve hayvan sağlığının korunması adına önemli bir çalışma başarı ile tamamladık” ifadelerine yer verildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu