GenelKıbrısManşetSEÇİM 2022

 “Çare boykot”

Federal Kıbrıs Hareketi, sağın tek cephede birleşmişken solun bölük pörçük bir şeklide seçime gitme kararı almasını boykot edeceklerini belirterek ‘Savaş tek cephede olacak ve bu savaşı kazanamayacağız” dedi.

Federal Kıbrıs Hareketi, sağın tek cephede birleşmişken solun bölük pörçük bir şeklide seçime gitme kararı almasını boykot edeceklerini belirterek ‘Savaş tek cephede olacak ve bu savaşı kazanamayacağız” dedi.

Solun tek bir çatı altında birleşmesi için gerekli girişimleri yapmalarına rağmen, bu isteklerinin gerçekleşmediğine dikkat çeken Federal Kıbrıs Hareketi, sandığa gitmeme kararı aldıklarını düzenledikleri basın toplantısında açıkladı.

Bu şekliyle seçime gitmenin toplum sorunlarına çözüm olamayacağını tespit ettiklerini kaydeden federal Kıbrıs Hareketi, çare olarak boykot yapacaklarını söyledi.

 

BOYKOT İÇİN PROFESYONELCE ÖRGÜTLENECEĞİZ

Federal Kıbrıs Hareketi yaptığı basın açıklamasında, “Türkiye Cumhuriyeti Lozan anlaşması ile Kıbrıs’taki egemen haklarından vazgeçtiğini ve Kıbrıs Adası’nın Birleşik Krallığı’nın egemenliğinde olduğunu resmen kabul etti. Buna rağmen derin devlet örgütü ile yeni bir plan yapmıştır. Bu plan ile Adanın Türkiye ile birleşmesi hedeflenmektedir. Aynı şekilde Yunanistan’ın da Megala İdea içerisinde oluşturduğu akridas planı vardır ve her iki planın gerçekleşmesi amacıyla ada insanı çok acılar çekti. Ortak yurdumuz ikiye bölündü adanın güneyinde egemenliğini sürdüren Kıbrıs Cumhuriyeti ve kuzeyinde hiçbir zaman tanınmamış ve egemen olmamış bir KKTC vardır.  Türkiye Annan Planı’na evet demekle uluslararası ilişkiler içerisinde kendi konumunu güçlendirme arzusu içindeydi. Başarılı da oldular onlar başarılı olurken Kıbrıslı Türklerin dünyada izole olmaları devam etmektedir bu durumu da Türkiye kendi lehine çevirerek KKTC’nin Türkiye’ye daha fazla bağımlı olmasının yolunu açtı” ifadelerine yer verdi ve seçimleri boykot etme nedenlerini şu sözlerle açıkladı, “Tek başına seçime gitme kararı alan partilere oy vermeyeceğiz. Savaş tek cephede olacak ve biz tüm uyarılarımıza rağmen bölük pörçük güçlerle bu savaşı kazanamayacağız bunun sorumluluğunu tek başına üzerimize almayacağız. Seçimleri boykot etmeyi sandığa gitmemek olarak görmüyoruz. Ekonomik- sosyal – kültürel sıkıntılar bizi yok etmeye götürmektedir. Yok olmaktan kuruluşun tek çaresinin çözümden geçtiğini anlatacağız. Çözüm ve barışın başka ülkelerin çıkarlarına göre gündeme getirilmesi değil, kendi ihtiyacımız olduğunu anlatacağız. Üretimden koparılarak adada Kıbrıs Türkü’nün rehin alındığını anlatacağız.  Boykot profesyonelce örgütlenecektir” denildi.

 

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu