KıbrısManşet

Çatalköy-Esentepe bölgesinin sorunları masaya yatırıldı

Çatalköy-Esentepe Belediye Başkanı Ceyhun Kırok ile Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer ve ekibinin bir araya geldiği toplantıda bölgenin sorunları ele alındı.

Çatalköy-Esentepe Belediye Başkanı Ceyhun Kırok ile Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer ve ekibinin bir araya geldiği toplantıda bölgenin sorunları ele alındı.

KIROK: GEÇ KALMADAN ÇALIŞMA BAŞLATMALIYIZ
Çatalköy-Esentepe Belediye Başkanı Ceyhun Kırok, Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer ve ekibi ile belediye binasında bir araya gelerek bölgede yaşanan sorunlara yönelik bilgi aktarımında bulundu, bu sorunların çözümüne ilişkin görüşlerini paylaştı. Kırok, gelecek nesillere yaşanabilir alanlar
bırakabilmek adına bazı adımların atıldığını belirterek, daha fazla geç kalmadan gerekli çalışmalara
başlanması gerektiğine vurgu yaptı. Ceyhun Kırok, çalışmalarla ilgili katılımcı bir yaklaşımla tüm taraflarla iş birliği içerisinde hareket edeceklerini ifade etti.

UZMANLARDAN ÖNEMLİ SUNUM…

KTİMB Başkanı Cafer Gürcafer, birlik uzman kadrosunun 2 yıla yakın süredir dünyadaki başarı örneklerini ve en çok ziyaretçi ağırlayan benzer iklim, kültür ve özelliklere sahip, Akdeniz’e kıyısı olan bölgeler üzerinde çok detaylı ve titiz bir araştırma yaptıklarını aktardı. Gürcafer, birlik uzmanlarının örneklerine bakılan bu ülkelerin nasıl bir gelişim sürecinden geçerek, hangi alanlarda ne gibi uygulamalar yaparak bugün çok yüksek turizm gelirlerine sahip
olabildiklerini araştırdığını, rakamsal verilerle pandemi öncesi ve sonrasındaki şemayı detaylandırdığını söyledi.

KTİMB uzman kadrosu, ‘Kuzey Sahillerini Sürdürülebilir Çevresel Gelişim Temelinde’, ‘Kırsal Dokusunu Koruyarak’, ‘Ekonomik Değeri ve Yaşam Kalitesi Yüksek’, ‘Kentsel Altyapısı Gelişmiş Yaşam Alanlarına Dönüştürmenin Önemi’ni içeren bir sunum gerçekleştirdi.

GÜRCAFER: BÜTÜNLÜKLÜ BİR GELİŞİM STRATEJİSİ VE VİZYONU İLE PLANLANMA ŞART

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer, Çatalköy ve Esentepe bölgelerinin birlikte ele alınması gerektiğine işaret ederek bu bağlamda ortaya bir vizyon konmasının, benimsenesinin ve buna uygun şekilde bütünlüklü bir gelişim stratejisi oluşturularak uygulamaya alınmasının önemine dikkat çekti. Gürcafer, sahip olduğumuz değerleri koruyarak yaşatmanın, tüm dünyada olduğu gibi bizlerin de tarihi ve kültürel özelliklerimizi katma değere dönüştürebilmenin hem bölge halkına hem de ülke ekonomisine yüksek katkı sağlayacağını belirti. Cafer Gürcafer, Kırok ve ekibine KTİMB olarak bu konuda ellerinden gelen teknik desteği de sağlayabileceklerini belirtirken özellikle altyapının da üst yapıya paralel bir gelişim sağlaması gerektiğinin altını çizdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu